zaterdag 9 juni 2012

Berichtje van de coach (24) - Holestick MD1 thuis

Lieve meiden,

Vandaag speelden we de laatste wedstrijd van dit seizoen; thuis tegen MD1 van Holestick.

Het is dan weliswaar bijna zomer, maar het weer leek meer op midden oktober. Guur en veel wind. Geen pretje voor de coaches en onze trouwe schare fans (de ouders dus).

De voorbespreking vond plaats in de bestuurskamer. Bij binnenkomst was het ons meteen duidelijk dat het vandaag op winst zou uitdraaien. Jullie waren recalcitrant en onthaalden ons met een protest-getrommel op de tafel omdat ik te laat was (en ik gaf natuurlijk de schuld aan Tessa en Kristie die niet uit bed konden komen na een paar dagen kamp...).

Eerst hebben we het huiswerk doorgenomen (dat overigens niet iedereen had gedaan... ik raad jullie zeer aan om de bijgaande link deze week alsnog te bekijken; het is een zeer leerzame en leuke video...: NOS Studio Sport - De Sneijder Tapes). Enkele leerpunten uit dit interview met Wesley Sneijder waren:
  • als het niet lukt, dan ga je het na de wedstrijd oefenen (ja: oefening baart kunst!);
  • voor je de bal krijgt, moet je al weten wat je ermee gaat doen;
  • snel handelen (maar 2 of 3 keer de bal raken...);
  • de ruimte benutten (erin passen en er dus ook in lopen!).
Florianne liet jullie weten dat we vandaag graag wilden zien wat jullie allemaal geleerd hebben dit seizoen. Geen aandachtspunten dus, gewoon lekker spelen. Maar wel je stinkende best doen (2 x 35 minuten) enne... een wedstrijd win je alleen maar door de SCOREN!

We hadden vandaag wat meer “power” in de voorhoede gezet, in de vorm van Brechtje en Jeske. En dat had al snel resultaat. Na zo’n 5 minuten viel al het eerste doelpunt, na veel rebounds, die Minka er uiteindelijk in wist te krijgen.

Na 15 minuten een harde bal van Brecht, die 2-0 wist te scoren. Nog eens 2 minuten later weer Brechtje: 3-0.

Toen werden we even te stoutmoedig en gaven we Holestick de kans om een tegendoelpunt te scoren: 3-1.

In de rust hebben we jullie alleen maar aangemoedigd om zo door te gaan. Het was namelijk echt prachtig spel om te zien: er werd goed gepasst, goed verlegd en hard gewerkt.

In de tweede helft scoorden we nog 4 doelpunten: Jeske 4-1; Julia 5-1; Anna 6-1 en Julia 7-1.

Een uitslag waardig voor een nummer twee in deze poule, en Florianne en ik waren heel tevreden en heel trots.

En dan de spelers individueel vandaag:
Pien: het was een beetje koud voor je vandaag; nu je door het weer eigenlijk wat meer actie nodig had om warm te blijven, hield het team over het algemeen de bal ver van je vandaan. Maar als het gevaarlijk werd, dan stond je er! Je werd dan ook terecht door het team opgetild na de wedstrijd!
Nina: je stond de verdediging weer  te organiseren als een huis: zelf ingrijpen als het nodig was, prima passen EN de rest van de achterhoede aanwijzingen geven. Ik denk dat je later, naast een goede speelster, een hele goede coach kan worden!
Joyce: met je lange benen en uitschuif-armen frustreer je keer op keer de tegenpartij. Als ze denken dan toch eindelijk een kans te maken zit jij er toch weer tussen!
Dilara: dit jaar ben je verhuist van voor- naar achterhoede. Als een opkomende verdediger fungeer je als prima guard van de midden speler, zodat we goed druk naar voren kunnen zetten.
Susan: de stille, harde werker; elke wedstrijd toon je 100% inzet. Je luistert naar aanwijzingen en probeert die toe te passen. Vandaag heb je uitstekend gespeeld.
Kristie: vandaag stond je (niet voor de eerste keer, maar wel onwennig voor je) achter. In de eerste helft rechtsachter en je deed het uitstekend, met goede onderscheppingen en, belangrijk: goede passes. In de tweede helft was je eigenlijk liever naar bed gegaan (“ik zit hier zo lekker” zei je, toen we je meldden dat je je moest warm lopen), maar ook op links deed je je best.
Ellis: ook jij bent dit jaar van voor naar achter verhuist. Vorig seizoen speelde je ook regelmatig achterin en de laatste paar maanden ben je daar zeer in je spel gegroeid. Je bent fel, betrokken bij het spel en vastbesloten om de tegenstander bij onze cirkel weg te houden.
Minka: je speelde vandaag een wereldwedstrijd als midden-midden. We waren een beetje bezorgd omdat je voor de wedstrijd had aangegeven weer last van je knie te hebben, maar daar hebben we niets van gemerkt: je werkte keihard, met zeer effectieve ondersteuning van zowel de voor- als achterhoede en prachtige passes!
Anna: vandaag liet je weer een beetje meer van jouw typische Anna-acties zien: tegenstander uitspelen (al die handige bewegingen moet je me toch een keertje leren!) en snelle acties naar voren. Tot je frustratie wilde het lange tijd niet lukken om zelf te scoren, maar in de tweede helft lukte het toch! Zelf scoren is echter niet het belangrijkste, en soms moet de bal afgespeeld worden voor een betere doelkans. Dat schat je steeds beter in!
Tessa: dat je veel te weinig had geslapen deze week, was je niet aan te zien; je hebt heel hard gewerkt en vooral je uitstekende passes vielen ons op!
Sophie: wat kan ik zeggen.... die stick... die wil ik ook! Nee, zonder dollen, die stick leek je vleugels (of in elk geval zelfvertrouwen) te geven; je hebt fantastische passes gegeven, liet mooie loop-acties zien en je hebt je zeer effectief op de juiste momenten en juiste plaatsen aangeboden: de beste wedstrijd van dit seizoen voor jou!
Jeske: voor de verandering een keer in de spits. Met je kalme, beheerste en goed doordachte acties wist je de tegenpartij behoorlijk te frustreren.
Brechtje: jouw snelheid, fysieke kracht, zeer zuivere passes en snoeiharde doelpogingen hebben de toon van de wedstrijd gezet. Uitstekend gedaan!
Marieke: terug van weggeweest na het breken van je duim. Het was je niet aan te zien dat je er een aantal weken niet was geweest; je speelde met inzet en het is fijn dat je er weer bij bent!
Julia: last, but not least... op linksvoor ben je dit seizoen helemaal opgebloeid. Waar Dilara naar achter verhuisde, ging jij naar voren. Soms met een gebrek aan zelfvertrouwen, maar je hebt toch mooi een heleboel keren gescoord, ook vandaag weer!

Meiden, dit is mijn laatste coach-berichtje van dit seizoen. Ik heb jullie met heel veel plezier, samen met Florianne, gecoacht en het is dan ook met enige weemoed, dat ik dit bericht ga af sluiten. Maar niet voor ik jullie ouders, en trouwe aanhangers, heb bedankt: het is fantastisch om met jullie op stap te gaan: een goed voorbeeld van positief en sportief aanmoedigen; en natuurlijk heel gezellig!

Meiden en ouders, bedankt! Volgende week nog gezellig het seizoen afsluiten met het Kika-toernooi en dan een mooie zomer (?) tegemoet!

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie trotse Coach,
Coraline

zaterdag 2 juni 2012

Berichtje van de coach (23) - IJsseloever MD2 uit en.... HUISWERK!!!!!!!

Lieve meiden,

Zaterdag 26 mei speelden we de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen IJsseloever MD2. Florianne kon helaas niet mee, maar had in de training aandacht gespeeld aan het 2:1 uitspelen van de tegenstander en uiteraard was dat dan ook een aandachtspunt voor de wedstrijd.

Het was schitterend weer – daar was deze coach wel heel erg blij mee J – misschien wat aan de warme kant. Ik sprak met jullie Florianne’s aandachtspuntje door en voegde daar nog de volgende twee aan toe: net als vorige week veel het spel verleggen en snel en zuiver de bal passen. Maar mijn belangrijkste punt was: gewoon lekker spelen en genieten van de wedstrijd. Hierna blijft er tenslotte nog maar één wedstrijd over voordat het seizoen voorbij is.

Ik had ook nog een kleine verrassing in de opstelling: Nina als diepe spits in de voorhoede!

De wedstrijd begon goed: goede passes, er werd fel gespeeld, goede druk naar voren. Opvallend vond ik het passen van Anna, met name de mooie passes diep op Julia, die deze ook uitstekend aannam en verder – of terug – speelde.

De eerste helft leverde echter, ondanks overwicht van jullie, geen doelpunten op.

In de rust heb ik daarom maar eens een keer vooral aandacht besteed aan wat er echt beter moest in de tweede helft:
  • Ballen sneller uitnemen; niet eerst wachten tot de tegenpartij jullie helemaal heeft vastgezet
  • Dat extra stapje zetten als je wordt aangespeeld
  • Je aanbieden en roepen om de bal; er moet veel meer gecommuniceerd worden in het veld!
  • En vanuit het midden over de vleugels spelen; niet alles recht door de as naar voren proberen te spelen
Enne, de strafcorner tegen is geen theekransje dames; we hebben er al genoeg gehad dit jaar, dus de regels en posities zijn duidelijk (en bovendien in de wedstrijd tegen Gooische nog maar eens herhaald door Florianne): jullie weten allemaal (ook als je normaal gesproken niet in de achterhoede staat) wie waar moet staan en Pien regelt, na wissels, eventele wijzigingen.

Tenslotte gaf ik Dilara nog een complimentje, omdat ze uitstekend in de guard van de middenvelder voor haar bleef spelen, waardoor de bal ook een paar keer mooi terug werd gespeeld.

In de tweede helft bleven jullie goed spelen, maar het was duidelijk dat jullie moe waren. Dat extra stapje werd – op een enkeling na – niet gezet en er werd wat minder fel gespeeld.

Brechtje, die dit keer achter speelde, stond als een huis te verdedigen en zorgde ervoor dat de bal op dusdanige manier werd uitverdedigd, dat er ook meteen weer een counter kon plaats vinden.

En er waren weer een paar ijzersterke een-tweetjes, of eigenlijk een-twee-drietjes tussen Anna, Julia en Nina.

Uit de paar strafcorners die we kregen, haalden we helaas geen goal.

Aan het eind van de wedstrijd had Anna nog twee keer pech: een maal op de paal en een maal mooi hoog richting de goal, maar net over.

Het bleef dus 0-0. Onverdiend, maar wie niet scoort, wint niet...

We zijn bijna zeker van een 2e plaats in de poule, en daar mogen jullie best trots op zijn! Leusden  (ja, Leusden, waar we twee van die fijne wedstrijden tegen hadden...) heeft niet gespeeld en speelt hun laatste wedstrijd pas op 11 juni. Zij staan 6 punten onder ons, dus theoretisch gezien zouden ze nog 2e kunnen worden, maar dan moeten ze wel van Haaskamp (nr 5) en van Kampong (nr 4) winnen en met veel doelpunten (ons doelpunten saldo is +17 en dat van Leusden +3.

Maar ik wil eigenlijk voorstellen dat we de laatste wedstrijd laten zien dat we echt wel kunnen scoren. Dan zijn we 100% zeker van de 2e plek en verdienen we ook nog wat voor KiKa!

Ik heb Florianne gevraagd om komende week scorings oefeningen te doen. Ik wil daarnaast voorstellen dat jullie nou eens één wedstrijd niet zo lief zijn voor de tegenstander. Laat je tanden zien en laat zien wat er in ons zit. Veel doelpunten!

Tenslotte heb ik nog een portie HUISWERK – ja, je leest het goed – voor jullie. En wel het bekijken van deze aflevering van NOS Studio Voetbal: NOS Studio Sport - De Sneijder Tapes.

En dan hoor ik volgende week graag van elk van jullie welke 3 tips je uit dat programma hebt opgestoken, die je in de wedstrijd en volgend seizoen gaat proberen toe te passen!

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie trotse Coach
Coraline

donderdag 24 mei 2012

Berichtje van de coach (22) - Gooische MD3 thuis

Lieve meiden,

Zaterdag 12 mei was het dan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: thuis, op veld 3, tegen aartsrivaal Gooische.

Florianne had in de trainingen aandacht besteed aan verleggen en snel en kort passen. In de voorbespreking waren dat dan ook de tactische aanwijzingen waarmee we jullie het veld instuurden. Daarnaast hebben we het gehad over zelfvertrouwen en het vertrouwen dat wij als coaches erin hadden dat jullie 3 punten uit deze wedstrijd moesten kunnen halen.

Tegen Gooische hadden we dit seizoen al 3 keer gespeeld: 1x op het veld en 2x in de zaal. We wisten dus welk vlees we in de kuip hadden...

Na 10 minuten in de eerste helft, waarbij Gooische behoorlijk wat druk op onze verdediging uitoefende, scoorde Gooische uit een strafcorner. Wij stonden in die strafcorner niet goed opgesteld en Gooische maakte onverbiddelijk gebruik van de verwarring in de goal: 0-1.

Daarna gingen jullie gelukkig wel hockeyen en lieten jullie mooi spel zien. De bal werd regelmatig verlegd en er werd goed gepasst. We kregen dan ook best wat kansen, maar die werden helaas niet benut.

In de rust hebben wij gezegd dat we tevreden waren over jullie spel en dat we daar in de tweede helft een voortzetting van wilden zien. Florianne legde ook nog eens uit waar iedereen moet staan bij een verdedigende strafcorner.

Ook in de tweede helft wist Gooische echter al na 10 minuten te scoren: 0-2.

Ofschoon jullie in die helft tenminste zoveel kansen creëerden als Gooische, kwamen daar bij ons geen punten uit en bij Gooische wel. Gooische wist nog twee keer te scoren, eigenlijk door fouten van ons...

Gooische won verdiend met 0-4 en werd daarmee kampioen. Jammer voor ons, maar het grote verschil tussen de twee teams is dat Gooische onverbiddelijk de meeste kansen die ze kregen verzilverden en dat wij dat niet doen en bovendien dat wij meer fouten maken...

Toch zou een tweede plaats in deze poule een mooie prestatie zijn, maar daar moeten jullie dan nog wel tenminste een wedstrijd voor winnen. Knokken dus, en vooral: SCOREN!!!

Het wordt warm zaterdag, dus zorg dat je genoeg water bij je hebt.

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie trotse Coach

maandag 23 april 2012

Berichtje van de coach (21) - Haaskamp MD1 thuis


Lieve meiden,

Afgelopen zaterdag moesten jullie thuis, op veld 3, aantreden tegen Haaskamp MD1. Florianne had in de trainingen aandacht besteed aan de strafcorner (we hebben nu 5 varianten!) en aan scoringsoefeningen. Aan scoren ontbreekt het bij jullie nog wel eens en met het oog op een eventueel kampioenschap op doelsaldo was er dus werk aan de winkel.

De voorbespreking deden we luxe in een van de kleedkamers (dat is bij uitwedstrijden nog wel eens een uitdaging: het vinden van een rustig plekje) en we hadden ruim de tijd om warm te lopen en in te spelen, want Haaskamp was een beetje laat.

De wedstrijd begon – althans voor ons coaches – enigszins verrassend doordat jullie meteen 25 meter cadeau gaven aan de tegenpartij: wij mochten de bal uitnemen, maar omdat het middenveld erg ver naar achteren stond opgesteld, en de tegenpartij vol op jacht ging, stonden ze meteen bij onze cirkel. Geen goede start dus, en zeker een aandachtspuntje voor volgende wedstrijden: bij het uitnemen van de bal aan het begin van de wedstrijd (dan wel na een doelpunt) gaan we of met een selfpass gewoon brutaal naar voren of we spelen de bal naar het middenveld die niet meer dan 5 meter van de middenlijn staan opgesteld.

Gelukkig duurde het niet lang voordat Marieke een mooi doelpunt scoorde: 1-0. Maar vlak daarna gaven jullie alweer wat weg aan de tegenpartij: de links- en rechtsvoor van Haaskamp (nummers 12 en 13) waren snel (sneller zelfs dan Joyce!) en kregen teveel ruimte. Hierdoor ontstond alle kans voor Haaskamp om heel snel de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Dit maakte jullie wel wat alerter en jullie begonnen beter te spelen met goede combinaties. Waar in het eerste deel van de eerste helft alles over links ging en bovendien alles door het midden werd uitverdedigd, kwam daar in het tweede deel langzaam aan wat verandering. Ballen werden vaker verlegd en bij vlagen werd er heel mooi gespeeld, met behoorlijk wat goede kansen als gevolg. Maar niets ging erin...

In de rust namen we een aantal aandachtspunten door:
·       Het middenveld moet meer bewegen
·       Ballen via de zijkant wegwerken in de verdediging en over de flanken aanvallen
·       De kom in de verdediging
·       Spel verleggen
·       Goed kijken, zuiver passen en niet onnodig ballen weggeven (zeker niet als we de bal uitnemen!)

Posities in de kom:


Ook in de tweede helft zagen we prachtige kansen en een aantal strafcorners. Maar van al deze kansen werd er maar 1 benut: het was Julia die scoorde: 2-1!

Wat spel betreft hadden jullie duidelijk overwicht, maar helaas win je een wedstrijd niet op mooi spel en overwicht – alleen het aantal doelpunten dat je scoort telt. En dat waren er niet genoeg. Wij scoorden er 2 uit veel, heel veel kansen, en Haaskamp wist van de drie echte kansen die ze hadden er 2 te benutten; de laatste aan het eind van de wedstrijd...

Een zeer frustrerende uitslag.

Gooische deed zaterdag wat ze moesten doen: winnen met 9-0 (!) van Loenen, en staan dus nu 5 punten los van ons. Door enorm veel inzet, vechtlust en vastberadenheid en door het simpelweg NIET gunnen van de winst aan Gooische, weet ik dat we daar in elk geval 3 punten van af kunnen snoepen in de thuiswedstrijd over 3 weken – maar dat is helemaal aan jullie.

De komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. Zeeën van tijd dus om met heitje voor karweitje geld in te zamelen voor Kika. We hebben JD3 inmiddels uitgedaagd om meer in te zamelen dan wij, en ik moet zeggen: de jongens zijn voortvarend van start gegaan, dus voor ons tijd om er wat energie in te steken!

Afgelopen zaterdag hebben we met de 2 doelpunten 30 euro verdiend en nog eens 50 euro door de waardebon die we verdiend hebben met de collecte voor het Fonds Gehandicaptensport in de Kika pot te storten. De teller staat dus ongeveer op 175 euro...

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie trotse Coach

zondag 15 april 2012

Loenen MD3 - Fletiomare MD2

Wedstrijdverslag 14 april

We moesten vandaag tegen Loenen MD3. Toen we aankwamen gingen we eerst bespreken hoe we geld kunnen verdienen voor het KiKa toernooi. Er waren veel verschillende ideeën en we hebben gekozen voor: als wij een doelpunt scoren in elk komende wedstrijd krijgen wij van ieder gezin € 0,50 dus in totaal krijgen we €7,50 per doelpunt. En we hebben nog een idee je moet twee- of drietallen maken en dan in een wijk heitje voor karweitje doen.

Toen we dat besloten hadden gingen we verder met de wedstrijd. De opstelling werd bekend gemaakt en we hadden een paar extra puntjes om op te letten, dat waren: de kom, spelen over de flanken en aanbieden vanaf het middenveld. Daarna gingen we met de warming-up beginnen en ons concentreren op de wedstrijd. De wedstrijd begon erg moeizaam er werd niet goed gekeken naar waar wie je speelde en er werd niet zuiver gepasst. Aan het einde van de eerste helft werd er gescoord uit de rebound schoot Sophie de bal erin. Zo werd het 1-0.

In de rust zei Coraline dat er slordig gespeeld werd en dat we goed moesten kijken naar wie we speelden. In de tweede helft ging het beter. De eerste kans van de 2e helft was dat Brechtje de bal kreeg en zag ruimte op kopcirkel ze liep er naar toe en met gevolg dat het 2-0 staat, al €15,00 in de pot. En dan gaat het heel snel als Marieke een poging doet lukt deze niet, maar Julia slaat de bal uit de rebound hoog het net in en het staat 3-0. Vervolgens hebben we een strafcorner die niet echt goed verloopt, maar daarna een goal van Anna die slaat en het wordt 4-0 en zo eindigt de wedstrijd. We hebben dus uiteindelijk al €35,00 in de pocket, dus meiden volgende week lekker veel scoren!!

Groetjes, Nina







zaterdag 14 april 2012

Berichtje van de coach (20) - Loenen MD3 uit

Lieve meiden,

Vandaag gaat dit coach bericht over twee dingen. Jullie wedstrijd (natuurlijk) en jullie inspanningen voor de maatschappij (KiKa en Fonds Gehandicapten Sport).

Eerst de wedstrijd: uit tegen Loenen, waar we de vorige keer op eigen grond 5-0 van gewonnen hadden in een mooie wedstrijd. Met een speler minder 9Kristie dacht dat we om 10:15u moesten verzamelen in plaats van spelen...) deden we de voorbespreking in de kleedkamer van Loenen (na eerst de tegenpartij de kleedkamer uitgekeken te hebben...). We namen eerst kort de hoogtepunten uit de vorige wedstrijd door en ik gaf jullie dezelfde aandachtspunten mee: de kom, spelen over de flanken en aanbieden van het middenveld. En daarnaast het “voor je man komen”; dat was een puntje van kritiek in de thuiswedstrijd tegen Loenen, dus wilde ik graag anders zien vandaag.

We hadden het ook nog even over het gevaar van het onderschatten van een tegenstander – Loenen mag dan wel onderaan staan, maar is wel een opleidingsteam, met felle, technisch goede meiden. En de herinnering van die ene wedstrijd in de zaal tegen de laatste ploeg lag ook nog vers in het geheugen...

Ondanks de waarschuwing begonnen jullie de wedstrijd aarzelend. Daar waren wel wat redenen voor: Kristie te laat, Anna niet fit (keelontsteking), Jeske niet fit (koorts), Minka niet fit (“kopstoot” gehad gisteren) en Nina ook niet fit (blessure opgelopen tijdens de training voor het schoolhockey voetbal). Loenen was de partij die de eerste 5 minuten in de hand had, maar na 7 minuten slaagden jullie erin dat enigszins te doorbreken door een mooie kans met Brechtje aan de basis, die passte op Nina, die de bal richting goal sloeg, maar tegen de keeper, Tessa had de rebound, maar sloeg helaas naast. Vlak daarna volgde een poging van Jeske die aan dezelfde kant van de goal naast ging.

We kregen twee strafcorners, die beide slecht uitgevoerd werden en dus niet tot doelpunten leidden.

Dan is er een heel gevaarlijk moment, met uiterst slordig spel achterin: er is een doorbraak van Loenen, Pien loopt wat aarzelend uit haar doel, schopt naar de bal, maar raakt hem maar half, waardoor de bal achter haar belandt, in de paniek valt Pien ook nog en dus is er een grote doelkans voor Loenen, maar Joyce redt uiteindelijk de situatie...

Er volgt weer een mooie kans voor ons: een mooie poging van Sophie die uithaalt, maar helaas staat de keeper ervoor.

Nog een prachtige kans: een mooie pass van Ellis, die als rechtsachter was opgekomen en een gat zag: diagonaal de cirkel in naar Julia die op de juiste plek, bij de linkerdoelpaal staat opgesteld. Maar helaas slaat Julia nover de bal heen.

Er volgt een derde strafcorner, die niet goed wordt aangegeven. Anna stopt de bal zelf, haalt uit, maar de stick van de uitloper zit erbij en de bal gaat hard naast.

Na 30 minuten valt er dan eindelijk een goal: een pass naar voren wordt door Kristie mooi gehouden op de achterlijn en ze geeft een mooie voorzet op Marieke, die een poging op het doel waagt. Deze wordt gestopt, maar het is Sophie die de rebound in de goal weet te werken: 1-0.

In de rust heb ik laten weten helemaal niet tevreden te zijn. Er wordt slordig gespeeld, veel ballen worden gewoon weggegeven aan Loenen, zelfs bij een vrije slag voor ons. Het passen is slordig en er wordt niet goed gekeken.

Loenen doet veel selfpasses en wij stellen ons niet slim op om daar op af te gaan: we spreken af dat degene van wie de vrouw is die de bal uitneemt, zich zo opstelt dat de backhand is afgeschermd en dat de selfpass over de voorhand moet komen. En dat die persoon erop af stapt (niet afwachten dus!).

En er gaan teveel ballen door het midden (ook met uitverdedigen!).

Toch laat ik niet onbenoemd dat er af en toe ook mooie acties waren en dat met name Marieke en Kristie lekker fel van start gegaan zijn (wat hebben zij voor het ontbijt gegeten???) en dat Ellis uitstekend werk doet op rechtsachter.

In de tweede helft gaat het iets beter. Er is een poging van Jeske die helaas niet in gaat. Dan volgen er drie (!) gewonden van Loenen – niet met opzet, maar wel vervelend... Daarna een mooie actie van Brechtje, die even lijkt te willen gaan passen, maar dan de ruimte ziet, en doorloopt de cirkel in, met een mooie doelpunt als gevolg: 2-0.

En nog een doelpunt: Marieke doet een eerste poging, Julia heeft de rebound vanaf rechts en slaat de bal op een meter hoogte het net in! Een prachtige goal: 3-0.

Dan weer een slecht uitgevoerde strafcorner zonder resultaat, maar gevolgd door een hele mooie goal: Julia staat goed bij de linker paal opgesteld, krijgt de bal en doet een poging op de goal. Anna heeft de rebound, die ze hoog in de goal slaat: 4-0.

Jeske, Anna, Minka, Nina, jullie hebben allemaal hard geknokt – geweldig om te zien dat jullie je ondanks ziekte/blessure toch voor het team willen inzetten.

Pien, je hebt weer mooi de nul gehouden en staat als keeper nog steeds in de top 1 van de competitie.

Dilara, Susan – hoewel in het verslag niet met naam genoemd: ook jullie hebben je best gedaan en een bijdrage geleverd aan weer een overwinning!

En dan jullie inzet voor de maatschappij: vorige week hebben een aantal van jullie gecollecteerd voor het Fonds Gehandicapten Sport. Een Fonds dat zich inzet om sporten mogelijk te maken voor gehandicapten (door middel van het bekostigen van de noodzakelijke aanpassingen, zoals bijvoorbeeld prothesen, rolstoel toiletten enz.). Van de totale opbrengst krijgt Fletiomare 25%, die we gebruiken voor onze G-Hockey afdeling. Een mooi doel dus, met zichtbaarheid op de club. Ik ben heel trot dat we ook dit jaar weer als team het meeste geld hebben opgehaald: 500 euro. Een mooi resultaat en geweldig dat jullie daar wat tijd voor hebben vrijgemaakt.

Op 16 juni doen we mee aan het KiKa toernooi op Fletiomare. Het is de bedoeling dat we daarvoor geld inzamelen en dat er op het toernooi een cheque wordt uitgereikt aan de stichting Kinder Kanker. Ik had jullie gevraagd om allemaal met een idee te komen over hoe jullie geld te denken inzamelen. Die ideeën hebben we vanochtend gesproken en jullie hebben de volgende twee activiteiten afgesproken:
  1. Voor elk doelpunt (inclusief de wedstrijd van vandaag) dat jullie scoren, betalen de ouders (1 per kind) €0.50
  2. In groepjes van 2-4 gaan jullie “heitje voor karweitje” doen 
De aanwezige ouders hebben (namens alle afwezige ouders...!) daar nog wat aan toegevoegd: voor elke keer dat jullie “de nul houden” krijgen jullie per kind €1.00 bonus extra.

De wedstrijd van vandaag leverde dus al 4x15x0.50 + 1x15 + 2 = 47 euro op (de extra 2 is van Chris die in totaal 5 euro heeft beloofd). 

Aan het einde van de middag kreeg ik het bericht van Marieke en Minka, die na de wedstrijd maar vast aan de slag waren gegaan met “heitje voor karweitje”, dat ze in één middag maar liefst €45,25 hadden opgehaald! De teller staat dus al op 92,25 – dat belooft nog wat!

Enne.... ik weet zeker dat mochten jullie slagen in het bijna onmogelijke: Gooische van een kampioenschap afhouden, dat er dan wel meer bonussen zullen volgen – niet in de laatste plaats van Michiel Krijvenaar J.

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie zeer trotse Coach.

dinsdag 3 april 2012

Fletiomare MD2 - Leusden MD2

We moesten deze keer thuis spelen tegen Leusden. We gingen om  tien uur verzamelen. Iedereen was er en toen gingen we in de kleedkamer voorbespreken wat we moesten gaan doen. Florianne en Coraline hadden bedacht dat we even niet meer met de blinde lijn zouden spelen maar dat er wel een diepe spits zou komen. We hadden het nog even over Leusden gehad. Coraline zei dat we nog een klein appeltje met ze te schillen hadden maar daar waren we het niet mee eens. Het moest het een grote appel worden.

We gingen naar het veld om daar te gaan inlopen want het was behoorlijk koud. Nina zei nog dat de scheidsrechters zouden letten op: voordeel en hoog. Wij kregen de bal uit en het ging redelijk gelijk op. Wij kregen een strafcorner en Anna scoorde met de backhand! 1-0 voor ons!!

De wedstrijd ging verder en Tessa gaf een heel mooie voorzet op Julia, die bij de tweede paal stond, maar ze miste hem net. Leusden kwam weer een paar keer gevaarlijk dichtbij maar we wisten de bal goed weg te werken. Brechtje kwam aan de bal en schoot heel mooi hoog maar net mis, waarbij ze Marieke bijna raakte!

Er werd gefloten voor de rust. Coraline zei dat we, als de tegenstander de bal uitnam, niet te lang moesten afwachten en dat we voor onze man moesten gaan staan.

Er werd nog wat van plek gewisseld en toen kon de wedstrijd weer verder gaan.

Leusden was aan het begin van de tweede helft heel goed bezig en kon drie keer op doel slaan maar Pien stond super goed te keepen en hield alle ballen tegen! Wij kregen weer de bal en Anna gaf een heel mooie voorzet op Marieke maar helaas kwam er geen goal uit. Leusden kreeg bijna een strafcorner mee maar toen hadden de scheidsrechters besloten om een boulie buiten de cirkel te doen. Anna en ik werden gewisseld en we waren heel erg aan het mopperen om de toeschouwers van Leusden en de speelsters zelf. Er waren nog een paar mooie acties van ons en gevaarlijke uitbraken van Leusden maar uiteindelijk is het 1-0 gebleven!

We dronken nog wat en Susan had cupcakes gemaakt uit het boekje dat ik haar had gegeven bij de surprise. Ze zagen er heel mooi uit en ze waren heel erg lekker.



Groetjes, Minka

maandag 26 maart 2012

Kampong MD3 - Fletiomare MD2

We moesten vandaag uit tegen Kampong. We verzamelden om kwart voor 8 bij het zwembad. Florianne was er niet bij. Maar Ninke, de moeder van Jeske, hielp Coraline met coachen. Helaas had Gooische toch wel gewonnen van IJsseloever en stond nu bovenaan, waardoor wij weer op de 2de plaats staan.
Toen we bij Kampong aankwamen gingen we binnen in het clubhuis voorbespreken en Coraline zei tegen ons dat we extra goed de blinde lijn moesten doen, zodat Kampong goed in de war zou raken. Daarna gingen we het veld op. We speelden op veld 1 en dat is een waterveld.  Het was lekker weer, ook al was het vroeg. Ellis voelde zich helaas niet lekker en is weer naar huis gegaan.
We gingen warmlopen en daarna inspelen. Na het inspelen zei Coraline dat we even balbezit moesten gaan doen. Na het balbezit gaf Coraline ons nog een paar punten om op te letten in de wedstrijd. We moesten goed fel zijn, en de ruimte opzoeken. Toen gingen we yellen. De wedstrijd begon een beetje rommelig, maar we pakten het goed op. Na een mooi samenspel stond Julia heel goed bij de 2de paal, en wist ze te scoren. De bal werd vanaf de kopcirkel mooi naar het doel gespeeld, waar Julia de bal heel mooi hoog wist te scoren: 1-0 voor ons! Daarna stelden we ons weer op om nog een doelpunt te maken.
Kampong nam uit en we zaten er bovenop. We pakten de bal af en ik kreeg een mooie bal van Minka waarna ik een loopactie deed naar de cirkel van Kampong. Ik haalde uit en schoot met m’n backhand de bal tegen de plank, in het doel: 2-0 voor ons!
Kampong nam de bal weer uit, en ze kwamen even gevaarlijk dichtbij onze cirkel, maar de onze verdediging was sterk en wist te bal uit de cirkel weg te spelen. Ik kreeg de bal en deed een loopactie naar de cirkel van Kampong, maar daar deed een meisje een sliding en ik viel.
Het deed wel even zeer en ik heb er een mooi blauw plekje aan over gehouden. Wij kregen de bal mee, en we kwamen nog wel even in de cirkel maar het lukte nu niet om te scoren.
Even later kregen wij een strafcorner tegen omdat de bal tegen een voet van onze verdediging was gekomen. Er werd goed uitgelopen maar de bal kwam toch weer tegen een voet en we hadden nog een strafcorner tegen. Deze ging er gelukkig niet in en wij waren opgelucht. Toen volgden er nog een paar aanvallen van ons. Maar Kampong pakte de bal af en zette de aanval in. Minka probeerde de bal af te pakken, maar kreeg de bal hard tegen haar zij.
Susan werd voor Minka gewisseld, en kwam links- achter te staan. Daar deed ze het heel goed, en wist bijna alle ballen af te pakken! Ik werd gewisseld. Even later was het rust, en er werden nog wat punten besproken. Met name de blinde lijn en dat we feller moesten zijn.

De 2de helft begon best goed, al was het hier en daar nog wat rommelig. Even later werd ik gewisseld voor Sophie die spits stond, dus dat betekende dat ik spits moest zijn. Ondertussen was het nog wat warmer geworden en de zon wat feller, en wij eigenlijk ook wel. Marieke deed het erg goed als aanvaller, en wij waren best wat aan het samenspelen. Toen de bal aan onze kant van het veld was kwam Nina aanzetten en speelde de bal weer weg. Jeske pikte de bal op en rende naar voren.
Daar speelde ze de bal naar Kristie, die de bal speelde naar Brechtje. Brechtje deed een mooie actie, en speelde de bal naar mij. Ik speelde de bal naar Marieke die goed vrij stond, en ik kreeg de bal weer terug. Ondertussen was ik wat verder de cirkel in gelopen en toen ik de bal kreeg wilde een verdediger van Kampong de bal afpakken, maar ik draaide naar m’n backhand en haalde uit: 3-0 voor ons! Even later waren we weer in de aanval en wist Brechtje de bal op een voet van een verdediger te spelen, in de cirkel. We kregen een strafcorner mee.
Deze ging er helaas niet in. We hadden nog wat aanvallen over links en rechts, en ook Kampong wist soms nog gevaarlijk uit de hoek te komen. Maar wij waren sterk genoeg om de 0 te houden.
Niet lang erna klonk het fluitsignaal en de wedstrijd was afgelopen. Het is ons wel wat rommelig vergaan, maar we hebben de 0 gehouden. En vooral dankzij Pien, die weer eens goed stond te keepen, en een paar mooie reddingen had. Het mooie weer past wel goed bij onze stemming, want we hebben weer eens gewonnen, en daar mogen we trots op zijn!


Groetjes, Anna