maandag 23 april 2012

Berichtje van de coach (21) - Haaskamp MD1 thuis


Lieve meiden,

Afgelopen zaterdag moesten jullie thuis, op veld 3, aantreden tegen Haaskamp MD1. Florianne had in de trainingen aandacht besteed aan de strafcorner (we hebben nu 5 varianten!) en aan scoringsoefeningen. Aan scoren ontbreekt het bij jullie nog wel eens en met het oog op een eventueel kampioenschap op doelsaldo was er dus werk aan de winkel.

De voorbespreking deden we luxe in een van de kleedkamers (dat is bij uitwedstrijden nog wel eens een uitdaging: het vinden van een rustig plekje) en we hadden ruim de tijd om warm te lopen en in te spelen, want Haaskamp was een beetje laat.

De wedstrijd begon – althans voor ons coaches – enigszins verrassend doordat jullie meteen 25 meter cadeau gaven aan de tegenpartij: wij mochten de bal uitnemen, maar omdat het middenveld erg ver naar achteren stond opgesteld, en de tegenpartij vol op jacht ging, stonden ze meteen bij onze cirkel. Geen goede start dus, en zeker een aandachtspuntje voor volgende wedstrijden: bij het uitnemen van de bal aan het begin van de wedstrijd (dan wel na een doelpunt) gaan we of met een selfpass gewoon brutaal naar voren of we spelen de bal naar het middenveld die niet meer dan 5 meter van de middenlijn staan opgesteld.

Gelukkig duurde het niet lang voordat Marieke een mooi doelpunt scoorde: 1-0. Maar vlak daarna gaven jullie alweer wat weg aan de tegenpartij: de links- en rechtsvoor van Haaskamp (nummers 12 en 13) waren snel (sneller zelfs dan Joyce!) en kregen teveel ruimte. Hierdoor ontstond alle kans voor Haaskamp om heel snel de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Dit maakte jullie wel wat alerter en jullie begonnen beter te spelen met goede combinaties. Waar in het eerste deel van de eerste helft alles over links ging en bovendien alles door het midden werd uitverdedigd, kwam daar in het tweede deel langzaam aan wat verandering. Ballen werden vaker verlegd en bij vlagen werd er heel mooi gespeeld, met behoorlijk wat goede kansen als gevolg. Maar niets ging erin...

In de rust namen we een aantal aandachtspunten door:
·       Het middenveld moet meer bewegen
·       Ballen via de zijkant wegwerken in de verdediging en over de flanken aanvallen
·       De kom in de verdediging
·       Spel verleggen
·       Goed kijken, zuiver passen en niet onnodig ballen weggeven (zeker niet als we de bal uitnemen!)

Posities in de kom:


Ook in de tweede helft zagen we prachtige kansen en een aantal strafcorners. Maar van al deze kansen werd er maar 1 benut: het was Julia die scoorde: 2-1!

Wat spel betreft hadden jullie duidelijk overwicht, maar helaas win je een wedstrijd niet op mooi spel en overwicht – alleen het aantal doelpunten dat je scoort telt. En dat waren er niet genoeg. Wij scoorden er 2 uit veel, heel veel kansen, en Haaskamp wist van de drie echte kansen die ze hadden er 2 te benutten; de laatste aan het eind van de wedstrijd...

Een zeer frustrerende uitslag.

Gooische deed zaterdag wat ze moesten doen: winnen met 9-0 (!) van Loenen, en staan dus nu 5 punten los van ons. Door enorm veel inzet, vechtlust en vastberadenheid en door het simpelweg NIET gunnen van de winst aan Gooische, weet ik dat we daar in elk geval 3 punten van af kunnen snoepen in de thuiswedstrijd over 3 weken – maar dat is helemaal aan jullie.

De komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. Zeeën van tijd dus om met heitje voor karweitje geld in te zamelen voor Kika. We hebben JD3 inmiddels uitgedaagd om meer in te zamelen dan wij, en ik moet zeggen: de jongens zijn voortvarend van start gegaan, dus voor ons tijd om er wat energie in te steken!

Afgelopen zaterdag hebben we met de 2 doelpunten 30 euro verdiend en nog eens 50 euro door de waardebon die we verdiend hebben met de collecte voor het Fonds Gehandicaptensport in de Kika pot te storten. De teller staat dus ongeveer op 175 euro...

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie trotse Coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten