zaterdag 14 april 2012

Berichtje van de coach (20) - Loenen MD3 uit

Lieve meiden,

Vandaag gaat dit coach bericht over twee dingen. Jullie wedstrijd (natuurlijk) en jullie inspanningen voor de maatschappij (KiKa en Fonds Gehandicapten Sport).

Eerst de wedstrijd: uit tegen Loenen, waar we de vorige keer op eigen grond 5-0 van gewonnen hadden in een mooie wedstrijd. Met een speler minder 9Kristie dacht dat we om 10:15u moesten verzamelen in plaats van spelen...) deden we de voorbespreking in de kleedkamer van Loenen (na eerst de tegenpartij de kleedkamer uitgekeken te hebben...). We namen eerst kort de hoogtepunten uit de vorige wedstrijd door en ik gaf jullie dezelfde aandachtspunten mee: de kom, spelen over de flanken en aanbieden van het middenveld. En daarnaast het “voor je man komen”; dat was een puntje van kritiek in de thuiswedstrijd tegen Loenen, dus wilde ik graag anders zien vandaag.

We hadden het ook nog even over het gevaar van het onderschatten van een tegenstander – Loenen mag dan wel onderaan staan, maar is wel een opleidingsteam, met felle, technisch goede meiden. En de herinnering van die ene wedstrijd in de zaal tegen de laatste ploeg lag ook nog vers in het geheugen...

Ondanks de waarschuwing begonnen jullie de wedstrijd aarzelend. Daar waren wel wat redenen voor: Kristie te laat, Anna niet fit (keelontsteking), Jeske niet fit (koorts), Minka niet fit (“kopstoot” gehad gisteren) en Nina ook niet fit (blessure opgelopen tijdens de training voor het schoolhockey voetbal). Loenen was de partij die de eerste 5 minuten in de hand had, maar na 7 minuten slaagden jullie erin dat enigszins te doorbreken door een mooie kans met Brechtje aan de basis, die passte op Nina, die de bal richting goal sloeg, maar tegen de keeper, Tessa had de rebound, maar sloeg helaas naast. Vlak daarna volgde een poging van Jeske die aan dezelfde kant van de goal naast ging.

We kregen twee strafcorners, die beide slecht uitgevoerd werden en dus niet tot doelpunten leidden.

Dan is er een heel gevaarlijk moment, met uiterst slordig spel achterin: er is een doorbraak van Loenen, Pien loopt wat aarzelend uit haar doel, schopt naar de bal, maar raakt hem maar half, waardoor de bal achter haar belandt, in de paniek valt Pien ook nog en dus is er een grote doelkans voor Loenen, maar Joyce redt uiteindelijk de situatie...

Er volgt weer een mooie kans voor ons: een mooie poging van Sophie die uithaalt, maar helaas staat de keeper ervoor.

Nog een prachtige kans: een mooie pass van Ellis, die als rechtsachter was opgekomen en een gat zag: diagonaal de cirkel in naar Julia die op de juiste plek, bij de linkerdoelpaal staat opgesteld. Maar helaas slaat Julia nover de bal heen.

Er volgt een derde strafcorner, die niet goed wordt aangegeven. Anna stopt de bal zelf, haalt uit, maar de stick van de uitloper zit erbij en de bal gaat hard naast.

Na 30 minuten valt er dan eindelijk een goal: een pass naar voren wordt door Kristie mooi gehouden op de achterlijn en ze geeft een mooie voorzet op Marieke, die een poging op het doel waagt. Deze wordt gestopt, maar het is Sophie die de rebound in de goal weet te werken: 1-0.

In de rust heb ik laten weten helemaal niet tevreden te zijn. Er wordt slordig gespeeld, veel ballen worden gewoon weggegeven aan Loenen, zelfs bij een vrije slag voor ons. Het passen is slordig en er wordt niet goed gekeken.

Loenen doet veel selfpasses en wij stellen ons niet slim op om daar op af te gaan: we spreken af dat degene van wie de vrouw is die de bal uitneemt, zich zo opstelt dat de backhand is afgeschermd en dat de selfpass over de voorhand moet komen. En dat die persoon erop af stapt (niet afwachten dus!).

En er gaan teveel ballen door het midden (ook met uitverdedigen!).

Toch laat ik niet onbenoemd dat er af en toe ook mooie acties waren en dat met name Marieke en Kristie lekker fel van start gegaan zijn (wat hebben zij voor het ontbijt gegeten???) en dat Ellis uitstekend werk doet op rechtsachter.

In de tweede helft gaat het iets beter. Er is een poging van Jeske die helaas niet in gaat. Dan volgen er drie (!) gewonden van Loenen – niet met opzet, maar wel vervelend... Daarna een mooie actie van Brechtje, die even lijkt te willen gaan passen, maar dan de ruimte ziet, en doorloopt de cirkel in, met een mooie doelpunt als gevolg: 2-0.

En nog een doelpunt: Marieke doet een eerste poging, Julia heeft de rebound vanaf rechts en slaat de bal op een meter hoogte het net in! Een prachtige goal: 3-0.

Dan weer een slecht uitgevoerde strafcorner zonder resultaat, maar gevolgd door een hele mooie goal: Julia staat goed bij de linker paal opgesteld, krijgt de bal en doet een poging op de goal. Anna heeft de rebound, die ze hoog in de goal slaat: 4-0.

Jeske, Anna, Minka, Nina, jullie hebben allemaal hard geknokt – geweldig om te zien dat jullie je ondanks ziekte/blessure toch voor het team willen inzetten.

Pien, je hebt weer mooi de nul gehouden en staat als keeper nog steeds in de top 1 van de competitie.

Dilara, Susan – hoewel in het verslag niet met naam genoemd: ook jullie hebben je best gedaan en een bijdrage geleverd aan weer een overwinning!

En dan jullie inzet voor de maatschappij: vorige week hebben een aantal van jullie gecollecteerd voor het Fonds Gehandicapten Sport. Een Fonds dat zich inzet om sporten mogelijk te maken voor gehandicapten (door middel van het bekostigen van de noodzakelijke aanpassingen, zoals bijvoorbeeld prothesen, rolstoel toiletten enz.). Van de totale opbrengst krijgt Fletiomare 25%, die we gebruiken voor onze G-Hockey afdeling. Een mooi doel dus, met zichtbaarheid op de club. Ik ben heel trot dat we ook dit jaar weer als team het meeste geld hebben opgehaald: 500 euro. Een mooi resultaat en geweldig dat jullie daar wat tijd voor hebben vrijgemaakt.

Op 16 juni doen we mee aan het KiKa toernooi op Fletiomare. Het is de bedoeling dat we daarvoor geld inzamelen en dat er op het toernooi een cheque wordt uitgereikt aan de stichting Kinder Kanker. Ik had jullie gevraagd om allemaal met een idee te komen over hoe jullie geld te denken inzamelen. Die ideeën hebben we vanochtend gesproken en jullie hebben de volgende twee activiteiten afgesproken:
  1. Voor elk doelpunt (inclusief de wedstrijd van vandaag) dat jullie scoren, betalen de ouders (1 per kind) €0.50
  2. In groepjes van 2-4 gaan jullie “heitje voor karweitje” doen 
De aanwezige ouders hebben (namens alle afwezige ouders...!) daar nog wat aan toegevoegd: voor elke keer dat jullie “de nul houden” krijgen jullie per kind €1.00 bonus extra.

De wedstrijd van vandaag leverde dus al 4x15x0.50 + 1x15 + 2 = 47 euro op (de extra 2 is van Chris die in totaal 5 euro heeft beloofd). 

Aan het einde van de middag kreeg ik het bericht van Marieke en Minka, die na de wedstrijd maar vast aan de slag waren gegaan met “heitje voor karweitje”, dat ze in één middag maar liefst €45,25 hadden opgehaald! De teller staat dus al op 92,25 – dat belooft nog wat!

Enne.... ik weet zeker dat mochten jullie slagen in het bijna onmogelijke: Gooische van een kampioenschap afhouden, dat er dan wel meer bonussen zullen volgen – niet in de laatste plaats van Michiel Krijvenaar J.

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie zeer trotse Coach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten