donderdag 24 mei 2012

Berichtje van de coach (22) - Gooische MD3 thuis

Lieve meiden,

Zaterdag 12 mei was het dan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: thuis, op veld 3, tegen aartsrivaal Gooische.

Florianne had in de trainingen aandacht besteed aan verleggen en snel en kort passen. In de voorbespreking waren dat dan ook de tactische aanwijzingen waarmee we jullie het veld instuurden. Daarnaast hebben we het gehad over zelfvertrouwen en het vertrouwen dat wij als coaches erin hadden dat jullie 3 punten uit deze wedstrijd moesten kunnen halen.

Tegen Gooische hadden we dit seizoen al 3 keer gespeeld: 1x op het veld en 2x in de zaal. We wisten dus welk vlees we in de kuip hadden...

Na 10 minuten in de eerste helft, waarbij Gooische behoorlijk wat druk op onze verdediging uitoefende, scoorde Gooische uit een strafcorner. Wij stonden in die strafcorner niet goed opgesteld en Gooische maakte onverbiddelijk gebruik van de verwarring in de goal: 0-1.

Daarna gingen jullie gelukkig wel hockeyen en lieten jullie mooi spel zien. De bal werd regelmatig verlegd en er werd goed gepasst. We kregen dan ook best wat kansen, maar die werden helaas niet benut.

In de rust hebben wij gezegd dat we tevreden waren over jullie spel en dat we daar in de tweede helft een voortzetting van wilden zien. Florianne legde ook nog eens uit waar iedereen moet staan bij een verdedigende strafcorner.

Ook in de tweede helft wist Gooische echter al na 10 minuten te scoren: 0-2.

Ofschoon jullie in die helft tenminste zoveel kansen creëerden als Gooische, kwamen daar bij ons geen punten uit en bij Gooische wel. Gooische wist nog twee keer te scoren, eigenlijk door fouten van ons...

Gooische won verdiend met 0-4 en werd daarmee kampioen. Jammer voor ons, maar het grote verschil tussen de twee teams is dat Gooische onverbiddelijk de meeste kansen die ze kregen verzilverden en dat wij dat niet doen en bovendien dat wij meer fouten maken...

Toch zou een tweede plaats in deze poule een mooie prestatie zijn, maar daar moeten jullie dan nog wel tenminste een wedstrijd voor winnen. Knokken dus, en vooral: SCOREN!!!

Het wordt warm zaterdag, dus zorg dat je genoeg water bij je hebt.

Groeten, ook namens Florianne,

Jullie trotse Coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten