zaterdag 2 juni 2012

Berichtje van de coach (23) - IJsseloever MD2 uit en.... HUISWERK!!!!!!!

Lieve meiden,

Zaterdag 26 mei speelden we de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen IJsseloever MD2. Florianne kon helaas niet mee, maar had in de training aandacht gespeeld aan het 2:1 uitspelen van de tegenstander en uiteraard was dat dan ook een aandachtspunt voor de wedstrijd.

Het was schitterend weer – daar was deze coach wel heel erg blij mee J – misschien wat aan de warme kant. Ik sprak met jullie Florianne’s aandachtspuntje door en voegde daar nog de volgende twee aan toe: net als vorige week veel het spel verleggen en snel en zuiver de bal passen. Maar mijn belangrijkste punt was: gewoon lekker spelen en genieten van de wedstrijd. Hierna blijft er tenslotte nog maar één wedstrijd over voordat het seizoen voorbij is.

Ik had ook nog een kleine verrassing in de opstelling: Nina als diepe spits in de voorhoede!

De wedstrijd begon goed: goede passes, er werd fel gespeeld, goede druk naar voren. Opvallend vond ik het passen van Anna, met name de mooie passes diep op Julia, die deze ook uitstekend aannam en verder – of terug – speelde.

De eerste helft leverde echter, ondanks overwicht van jullie, geen doelpunten op.

In de rust heb ik daarom maar eens een keer vooral aandacht besteed aan wat er echt beter moest in de tweede helft:
  • Ballen sneller uitnemen; niet eerst wachten tot de tegenpartij jullie helemaal heeft vastgezet
  • Dat extra stapje zetten als je wordt aangespeeld
  • Je aanbieden en roepen om de bal; er moet veel meer gecommuniceerd worden in het veld!
  • En vanuit het midden over de vleugels spelen; niet alles recht door de as naar voren proberen te spelen
Enne, de strafcorner tegen is geen theekransje dames; we hebben er al genoeg gehad dit jaar, dus de regels en posities zijn duidelijk (en bovendien in de wedstrijd tegen Gooische nog maar eens herhaald door Florianne): jullie weten allemaal (ook als je normaal gesproken niet in de achterhoede staat) wie waar moet staan en Pien regelt, na wissels, eventele wijzigingen.

Tenslotte gaf ik Dilara nog een complimentje, omdat ze uitstekend in de guard van de middenvelder voor haar bleef spelen, waardoor de bal ook een paar keer mooi terug werd gespeeld.

In de tweede helft bleven jullie goed spelen, maar het was duidelijk dat jullie moe waren. Dat extra stapje werd – op een enkeling na – niet gezet en er werd wat minder fel gespeeld.

Brechtje, die dit keer achter speelde, stond als een huis te verdedigen en zorgde ervoor dat de bal op dusdanige manier werd uitverdedigd, dat er ook meteen weer een counter kon plaats vinden.

En er waren weer een paar ijzersterke een-tweetjes, of eigenlijk een-twee-drietjes tussen Anna, Julia en Nina.

Uit de paar strafcorners die we kregen, haalden we helaas geen goal.

Aan het eind van de wedstrijd had Anna nog twee keer pech: een maal op de paal en een maal mooi hoog richting de goal, maar net over.

Het bleef dus 0-0. Onverdiend, maar wie niet scoort, wint niet...

We zijn bijna zeker van een 2e plaats in de poule, en daar mogen jullie best trots op zijn! Leusden  (ja, Leusden, waar we twee van die fijne wedstrijden tegen hadden...) heeft niet gespeeld en speelt hun laatste wedstrijd pas op 11 juni. Zij staan 6 punten onder ons, dus theoretisch gezien zouden ze nog 2e kunnen worden, maar dan moeten ze wel van Haaskamp (nr 5) en van Kampong (nr 4) winnen en met veel doelpunten (ons doelpunten saldo is +17 en dat van Leusden +3.

Maar ik wil eigenlijk voorstellen dat we de laatste wedstrijd laten zien dat we echt wel kunnen scoren. Dan zijn we 100% zeker van de 2e plek en verdienen we ook nog wat voor KiKa!

Ik heb Florianne gevraagd om komende week scorings oefeningen te doen. Ik wil daarnaast voorstellen dat jullie nou eens één wedstrijd niet zo lief zijn voor de tegenstander. Laat je tanden zien en laat zien wat er in ons zit. Veel doelpunten!

Tenslotte heb ik nog een portie HUISWERK – ja, je leest het goed – voor jullie. En wel het bekijken van deze aflevering van NOS Studio Voetbal: NOS Studio Sport - De Sneijder Tapes.

En dan hoor ik volgende week graag van elk van jullie welke 3 tips je uit dat programma hebt opgestoken, die je in de wedstrijd en volgend seizoen gaat proberen toe te passen!