woensdag 16 november 2011

Berichtje van de coach (11) - Loenen MD3 thuis

Lieve Dames,

Afgelopen zaterdag mochten we op eigen gebied aantreden tegen de MD3 van Loenen. Jullie hadden onder leiding van Florianne weer goed getraind op een paar thema’s en Florianne kon er dit keer gelukkig bij zijn, zodat ze die zelf tijdens de voorbespreking onder de aandacht kon brengen:
  • de kom
  • aanvallen over de flanken
  • aanbieden van het middenveld
We hebben ook nog even teruggeblikt op de wedstrijd tegen Leusden en het belang van de rebound: dat jullie kansen kunnen creëren, hebben jullie laten zien, maar de score blijft daarbij nog ruim achter en dus moeten we meer focussen op de rebound.

Ook deze wedstrijd zijn jullie voortvarend gestart. Met Brechtje en Susan als bezielende supporters op de bank, die jullie naar voren keken, werd er meteen druk gezet op de in verhouding kleine tegenstanders van Loenen. Na 10 minuten viel de eerste goal al; een aanval over rechts – zoals in de training geoefend – met Jeske (RM) die een mooie pass gaf op Marieke (RV) die een pass richting goal geeft; er ontstond een beetje een rommeltje, maar uiteindelijk zat Sophie goed bij de rebound en scoorde: 1-0!

Een paar minuten later mochten wij een strafcorner nemen. Sophie nam de bal uit, en wist weer uit de rebound te scoren! 2-0
Ondertussen stonden Nina en Joyce de achterhoede op zeer professionele wijze te organiseren, waarbij ze (zoals ook getraind) regelmatig elkaars plek overnamen.

Kristie kreeg een verrassing: ze werd op links achter gewisseld. Na aanvankelijk even van slag te zijn, liet ze vervolgens haar tanden zien en maakte ze heet haar tegenstander volkomen onmogelijk. Goed gedaan Kristie!

Na weer een strafcorner scoort Anna (die overigens uitstekende passes gaf als linksmidden), alweer uit een rebound. Het teampraatje was goed blijven hangen! 3-0

In de rust hebben Florianne en ik jullie veel complimentjes gemaakt. We vonden allebei dat jullie het erg goed deden. Er werd uitstekend gepasst, goed samengespeeld, de achterhoede met Nina, Joyce, Dilara en Kristie zat solide in elkaar (o ja, en Pien natuurlijk, maar die had door het uitstekende werk van de achterhoede echt niet veel te doen!).

Ik had eigenlijk maar één verbeterpuntje: als je de bal aangespeeld krijgt moet je er op in lopen – anders verlies je hem aan een tegenspeelster die sneller is...

In de tweede helft wilden wij weer voortvarend van start gaan. Zo voortvarend zelfs dat we de bal (op aangeven van de scheidsrechter overigens) uit namen terwijl de keeper van Loenen nog naast het veld stond! J De bal werd nog een keer uitgenomen en wij konden weer verder met de aanval.

Na een minuut of 15 in de tweede helft scoorde Anna een prachtige goal uit een strafcorner, die door Tessa strak werd aangegeven, door Nina goed gestopt en klaargelegd werd en vervolgens snoeihard door Anna in de linkerhoek werd geslagen. 4-0!

Vervolgens weet Ellis ook nog te scoren: 5-0!

En daar hield het niet mee op, want er was nog een mooie kans met Tessa (op RM) die passte naar Anna (op LM) die een schuine pass op Marieke gaf, die op rechts bij de 2e paal stond en de bal had, maar helaas net naast sloeg. En nog een kans bij een strafcorner, die niet zuiver klaar lag voor Anna, en uiteindelijk richting de rechterkant lijkt te verdwijnen, maar daar stond Marieke gelukkig nog, die de bal opving, er handig mee draaide en hem zuiver aan passte naar Sophie die bij de 2e (linker) paal stond. Maar helaas gaat ook deze net naast.
En natuurlijk de twee mooie aanvallen van Anna op links, die iedereen eruit rent over de linkerflank, en dan de bal zuiver voor passt langs de goal langs naar Tessa in de cirkel, maar Tessa heeft hem net niet. En bij de tweede aanval probeert Anna het zelf, maar uit een onmogelijke hoek en de keeper heeft de bal dan ook.

Natuurlijk waren er ook een paar uitbraken van Loenen, maar deze stuitten ook nu op de onverzettelijke Fletiomare achterhoede. Julia was op links achter betrokken bij wat felle duels die ze bijna allemaal won. Pien kreeg nu wel een bal, maar daar had ze gelukkig geen moeite mee en er was ook nog een echt gevaarlijke kans van Loenen, maar die sloegen ze (gelukkig) naast.

De uitslag bleef bij een mooie en welverdiende 5-0.

En nu lijkt het alsof Minka afwezig was bij deze wedstrijd, maar Minka deed precies wat ze als mid-mid moest doen: aanbieden en ballen weer naar de flanken spelen. En wat zeker niet onvernoemd moet blijven: Minka heeft bijna een hele wedstrijd gespeeld: pas in de laatste 10 minuten gaf ze aan gewisseld te willen worden. Een hele prestatie voor Minka die vorig jaar zo lang uit de roulatie was.

Brechtje mag morgen weer beginnen met trainen; goed nieuws! En ook Susan hopen we snel weer op het veld te zien.
Ook beterschap aan Jeske en Marieke die begin deze week ziek waren.

Dames, vroeg naar bed weer zaterdag, want naast een goede pot hockey (ja, we MOETEN weer winnen, want Gooische heeft ook weer gewonnen) hebben jullie ook nog een feest zaterdag waar je natuurlijk fit wil verschijnen (en wat te vieren wil hebben... toch?)

Tenslotte wil ik graag nog een groot compliment uitdelen aan Florianne, die het als trainer/coach uitstekend doet. Er zit echt een stijgende lijn in het spel van dit team en naast de inspanningen van jullie is dat ook te danken aan de aanwijzingen en oefeningen die Florianne jullie geeft!

Groeten, ook namens Florianne,

Coraline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten