zaterdag 26 november 2011

Gooische MD3 - Fletiomare MD2

26 november 2011

Wedstrijd tegen Gooische MD3

Het begon niet zo goed, iedereen was niet in zo’n beste bui volgens mij!

De eerste helft werd er vier keer tegen gescoord en toen gaf iedereen de moed al op …

Maar de tweede helft begon het weer op gang te komen, het ging zelfs zo goed dat Kristie het voor mekaar kreeg de bal in het goal van de tegenstander te krijgen 1-4! Een begin.

Daarna ging Anna prachtig via de rechterkant naar voren drijven, de cirkel in en met een zuivere lange pass zo langs de keeper: 2-4!
Bijna aan het eind van de wedstrijd dacht Julia er aan om ook nog de bal in het goal te schieten… en dat lukte: 3-4!
Toen kwam het eindsignaal en jammer genoeg is het ons niet gelukt om er nog
4-4 van te maken, maar voor mij hebben we gewoon de tweede helft 3-0 gewonnen!

Geschreven door: Pien Kuipers

aanvoerder Julia
Pien staat in de goede hoek, maar helaas wordt dit toch een doelpunt
Kristie maakt hier de 4-1, de scheidsrechter geeft dit ook aan

Kijk eens hoe knap Gooische hier verdedigt!

Nina en Joyce houden alles dicht in de 2e helft!

de 4-2 door Anna in de maak; ze heeft de slagbeweging al ingezet vóór de cirkel ...
... hier gaat de bal op weg naar het doel!


deze kans van Julia wordt helaas gestopt
Sophie was de 2e helft niet te stoppen

deze kans van Julia wordt wel een goal ...
hier gaat de bal onder de keeper door: 4-3!

dit had de gelijkmaker kunnen zijn



zaterdag 19 november 2011

Haaskamp MD1 - Fletiomare MD2

We moesten uit spelen tegen Amerongen en toen gingen we naar de kleedkamer en we gingen alles bespreken wat we moeten gaan doen in de wedstrijd.
En toen stonden we op het veld. We moesten inspelen en warmlopen en toen waren we begonnen en toen had Anna een mooie voorzet maar die werd niet benut.
Daarna scoorde Tessa het 1e doelpunt na ongeveer 15 minuten. Toen had Amerongen ook een kans maar Pien stopte de bal heel mooi.
Toen waren we wel 5 minuten in de cirkel maar we scoorden niet. De tegenstander kreeg nog een strafcorner maar gelukkig werd er niet gescoord.

In de tweede helft mocht ik linksvoor spelen. Een meisje van Amerongen was geblesseerd en toen scoorde Anna maar wij wisten niet of het doelpunt telde maar de scheidsrechter had niet gefloten dus het was 2-0 voor ons. Anna scoorde echt snoeihard! Toen had de tegenstander een strafcorner en scoorden maar deze telde niet want het was shoot.
Wij hadden nog een paar kansen van maar het lukte niet. We hebben gewonnen met 2-0.

Groetjes van Julia


Fletio stoomt op, onder leiding van Ellis
Met deze uithaal scoort Tessa de 0-1, helaas geen bal en doel in beeld
Minka passte weer erg goed vandaag
Een slim passje van Ellis op Tessa
Kans voor Marieke
Joyce als 1e uitloop bij de strafcorner, prachtige foto :-)
Over het hele veld werden mooie duels uitgevochten
Dit schot van Sophie wordt geblocked door Haaskamp
Julia draait goed weg van haar tegenstander
Sophie zet aan voor een lange rush en drijft de bal erg goed

Tot slot een mooie actie van Tessa in drie foto's met als titel:
"Hoe omspeel ik mijn tegenstander?"

Stap 1: zorg dat je de bal onder controle hebt
Stap 2: stuur je tegenstander het bos in
Stap 3: versnel en laat je niet meer inhalen


woensdag 16 november 2011

Berichtje van de coach (11) - Loenen MD3 thuis

Lieve Dames,

Afgelopen zaterdag mochten we op eigen gebied aantreden tegen de MD3 van Loenen. Jullie hadden onder leiding van Florianne weer goed getraind op een paar thema’s en Florianne kon er dit keer gelukkig bij zijn, zodat ze die zelf tijdens de voorbespreking onder de aandacht kon brengen:
  • de kom
  • aanvallen over de flanken
  • aanbieden van het middenveld
We hebben ook nog even teruggeblikt op de wedstrijd tegen Leusden en het belang van de rebound: dat jullie kansen kunnen creëren, hebben jullie laten zien, maar de score blijft daarbij nog ruim achter en dus moeten we meer focussen op de rebound.

Ook deze wedstrijd zijn jullie voortvarend gestart. Met Brechtje en Susan als bezielende supporters op de bank, die jullie naar voren keken, werd er meteen druk gezet op de in verhouding kleine tegenstanders van Loenen. Na 10 minuten viel de eerste goal al; een aanval over rechts – zoals in de training geoefend – met Jeske (RM) die een mooie pass gaf op Marieke (RV) die een pass richting goal geeft; er ontstond een beetje een rommeltje, maar uiteindelijk zat Sophie goed bij de rebound en scoorde: 1-0!

Een paar minuten later mochten wij een strafcorner nemen. Sophie nam de bal uit, en wist weer uit de rebound te scoren! 2-0
Ondertussen stonden Nina en Joyce de achterhoede op zeer professionele wijze te organiseren, waarbij ze (zoals ook getraind) regelmatig elkaars plek overnamen.

Kristie kreeg een verrassing: ze werd op links achter gewisseld. Na aanvankelijk even van slag te zijn, liet ze vervolgens haar tanden zien en maakte ze heet haar tegenstander volkomen onmogelijk. Goed gedaan Kristie!

Na weer een strafcorner scoort Anna (die overigens uitstekende passes gaf als linksmidden), alweer uit een rebound. Het teampraatje was goed blijven hangen! 3-0

In de rust hebben Florianne en ik jullie veel complimentjes gemaakt. We vonden allebei dat jullie het erg goed deden. Er werd uitstekend gepasst, goed samengespeeld, de achterhoede met Nina, Joyce, Dilara en Kristie zat solide in elkaar (o ja, en Pien natuurlijk, maar die had door het uitstekende werk van de achterhoede echt niet veel te doen!).

Ik had eigenlijk maar één verbeterpuntje: als je de bal aangespeeld krijgt moet je er op in lopen – anders verlies je hem aan een tegenspeelster die sneller is...

In de tweede helft wilden wij weer voortvarend van start gaan. Zo voortvarend zelfs dat we de bal (op aangeven van de scheidsrechter overigens) uit namen terwijl de keeper van Loenen nog naast het veld stond! J De bal werd nog een keer uitgenomen en wij konden weer verder met de aanval.

Na een minuut of 15 in de tweede helft scoorde Anna een prachtige goal uit een strafcorner, die door Tessa strak werd aangegeven, door Nina goed gestopt en klaargelegd werd en vervolgens snoeihard door Anna in de linkerhoek werd geslagen. 4-0!

Vervolgens weet Ellis ook nog te scoren: 5-0!

En daar hield het niet mee op, want er was nog een mooie kans met Tessa (op RM) die passte naar Anna (op LM) die een schuine pass op Marieke gaf, die op rechts bij de 2e paal stond en de bal had, maar helaas net naast sloeg. En nog een kans bij een strafcorner, die niet zuiver klaar lag voor Anna, en uiteindelijk richting de rechterkant lijkt te verdwijnen, maar daar stond Marieke gelukkig nog, die de bal opving, er handig mee draaide en hem zuiver aan passte naar Sophie die bij de 2e (linker) paal stond. Maar helaas gaat ook deze net naast.
En natuurlijk de twee mooie aanvallen van Anna op links, die iedereen eruit rent over de linkerflank, en dan de bal zuiver voor passt langs de goal langs naar Tessa in de cirkel, maar Tessa heeft hem net niet. En bij de tweede aanval probeert Anna het zelf, maar uit een onmogelijke hoek en de keeper heeft de bal dan ook.

Natuurlijk waren er ook een paar uitbraken van Loenen, maar deze stuitten ook nu op de onverzettelijke Fletiomare achterhoede. Julia was op links achter betrokken bij wat felle duels die ze bijna allemaal won. Pien kreeg nu wel een bal, maar daar had ze gelukkig geen moeite mee en er was ook nog een echt gevaarlijke kans van Loenen, maar die sloegen ze (gelukkig) naast.

De uitslag bleef bij een mooie en welverdiende 5-0.

En nu lijkt het alsof Minka afwezig was bij deze wedstrijd, maar Minka deed precies wat ze als mid-mid moest doen: aanbieden en ballen weer naar de flanken spelen. En wat zeker niet onvernoemd moet blijven: Minka heeft bijna een hele wedstrijd gespeeld: pas in de laatste 10 minuten gaf ze aan gewisseld te willen worden. Een hele prestatie voor Minka die vorig jaar zo lang uit de roulatie was.

Brechtje mag morgen weer beginnen met trainen; goed nieuws! En ook Susan hopen we snel weer op het veld te zien.
Ook beterschap aan Jeske en Marieke die begin deze week ziek waren.

Dames, vroeg naar bed weer zaterdag, want naast een goede pot hockey (ja, we MOETEN weer winnen, want Gooische heeft ook weer gewonnen) hebben jullie ook nog een feest zaterdag waar je natuurlijk fit wil verschijnen (en wat te vieren wil hebben... toch?)

Tenslotte wil ik graag nog een groot compliment uitdelen aan Florianne, die het als trainer/coach uitstekend doet. Er zit echt een stijgende lijn in het spel van dit team en naast de inspanningen van jullie is dat ook te danken aan de aanwijzingen en oefeningen die Florianne jullie geeft!

Groeten, ook namens Florianne,

Coraline

zondag 13 november 2011

Berichtje van de coach (10) - Leusden MD2 uit

Lieve dames, 

Afgelopen zaterdag traden we aan tegen de MD2 van Leusden. Tijdens de trainingen de week eraan voorafgaand, had Florianne geoefend met twee groepen: aanvallers en verdedigers. De opstelling was daarop gebaseerd en de voorbespreking ook: 
  • Overspelen in de kom; let op dat dit snel gebeurd en zorg dat de rechts- en linksachter het veld groot houden en hoog gaan staan (ter hoogte van de lichtmasten is dit meestal);
  • Aanbieden van de middenvelders; let op de timing, kom op het juiste moment er naar toe lopen zodat je er niet al staat, als je er staat heb je namelijk al een tegenstander naast je;
  • Spitsen moeten voor hun tegenstander komen, zodra een middenvelder dan de bal aan gespeeld krijgt, kan de bal snel naar een spits worden gespeeld.
We hebben ook even stil gestaan bij de bijzonderheden van een waterveld: watervelden staan bekend om het vele stuiteren van de bal; dat betekent dat je moet zorgen dat je stick tijdens de aanname niet plat op de grond is, maar dat je je stick op “90 graden” houdt, zodat de bal met een stuit gewoon tegen je stick aan gaat i.p.v. over je stick heen!

En natuurlijk hebben we het over INZET gehad....

Na een goede warming-up, met klein balbezit partijtje, gingen jullie voortvarend van start. Meteen druk naar voren en er werden dan ook al gauw kansen gecreëerd. De eerste kan was een schot van Tessa die helaas op de paal belandde, maar Ellis zat daar gelukkig goed bij – goed gepositioneerd bij de 2e paal! – en probeert vanuit de rebound te scoren. Helaas geen goal.

De tweede kans had Julia aan de basis. Julia die voor het eerst in de voorhoede speelt en daar een hele andere kant van zich laat zien: lekker fel! Julia kreeg de bal in het 23 meter gebied, neemt hem mee en de cirkel in richting de goal. Tessa maait de bal verder maar helaas houdt de keeper deze doelpoging.

De spitsen, Ellis, Julia, Tessa, Kristie en Marieke waren goed fel en met een middenveld, Anna, Jeske en Minka, dat de bal telkens weer naar voren bracht, hadden we veel kansen. Vooral op rechts hadden we uitstekende uitbraken met de snelheid van Anna die uitstekende passes gaf – hard en zuiver op Tessa (en later Marieke), die door de spitsen goed werden ontvangen.

Er was ook een mooie kans van Kristie, die in een situatie van 1 op 1 tegen de keeper belandde. Helaas geen goal. Maar niet getreurd, want Kristie wilde toch wel scoren en 4 minuten voor het eind van de eerste helft valt dan ook een verdiende en mooie goal van Kristie.

In de rust gaf ik aan dat er mooi spel gespeeld werd: iedereen zette zich in, iedereen was fel en het gevolg was de vele kansen die we creëerden. En de achterhoede was ook scherp en wist elke tegenaanval van Leusden in de kiem te smoren, met enkele ballen die toch nog bij de goal belandden, maar die wist Pien eruit te houden.

Dilara lijkt nieuwe talenten te hebben gevonden in de rechtsachter plek, met uitstekend verdedigend werk en goede passes om de aanval weer op te bouwen.

Voor de tweede helft bespraken we de volgende verbeterpunten:
  • Nog feller op de rebound in de cirkel: van al die kansen moet er meer benut worden
  • Zorg voor de aansluiting van voorhoede op middenveld bij een tegenaanval, zodat de verdediging de bal kwijt kan wanneer wij die weer in bezit hebben
  • Blijf je eigen spel spelen: benut de kom die in de trainingen geoefend was
In de tweede helft ging het spel lange tijd gelijk op met daardoor hard werken voor met name de achterhoede en het middenveld; Sophie op de mid-mid plek werkte hard om de aansluiting tussen voorhoede en achterhoede te houden en Susan heeft nog nooit zoveel meters gemaakt: keurig mee met de aanval als guard voor de linksmidden en weer mee naar achteren voor de mandekking.

Joyce raakte geblesseerd door een hoge bal in de cirkel bij een strafcorner (2e schot, dus mag in principe hoog, maar deze ging niet richting de goal, dus had een vrije slag voor ons moeten opleveren). Pien’s vader heeft Joyce het veld afgedragen om ijs op de pijnlijke knie te doen. Nina schuift een plek verder naar achteren om van daaruit de verdediging te sturen.

Niet lang daarna valt er, na een overtreding van ons en een bal die wel heeeeeeel snel werd uitgenomen (dubieus of deze wel stil had gelegen), een tegengoal. Leusden had of het fluitsignaal niet gehoord en hockeyde gewoon door (en wij niet...) of nam een razendsnelle self-pass (maar dan had de bal wel eerst stilgelegd moeten worden – en de scheidsrechter corrigeerde dat niet).

Het is en blijft 1-1. De tegengoal was een beetje een domper op een wedstrijd die door jullie uitstekend werd gespeeld. Er zit duidelijk een stijgende lijn in jullie spel en als we die vasthouden dan is het echt mogelijk om kampioen te worden.

Morgen spelen we thuis tegen Loenen, weer om 9 uur, dus weer OP TIJD naar bed, want gezien jullie prestatie van vorige week helpt dat!

Loenen heeft met 1-0 van Leusden verloren, dus ik verwacht een team dat ongeveer zo sterk is als Leusden.

Groeten, ook namens Florianne,

De Coach

zaterdag 12 november 2011

Fletiomare - Loenen 5-0

Eerst gingen we met zijn allen naar de bestuurskamer. Daar vertelden Coraline en Florianne wat we moesten doen vandaag en de opstelling.
Toen gingen we naar het veld. We moesten goed inlopen want het was koud.

Daarna begon de wedstrijd. Het ging best goed en ongeveer 10 minuten scoorde Sophie. Loenen nam uit en we gingen verder. Het ging eigenlijk hetzelfde na 10 minuten scoorde Sophie weer. Ik weet niet meer precies hoe hij ging, maar ik vond hem wel mooier dan de vorige. Het stond 2-0.

Loenen nam weer uit. Het ging gelijk op en toen kregen we een strafcorner. Anna schoot hem hard tegen de keeper aan, de bal kwam terug en Anna schoot hem alsnog in het goal. Toen was het rust. In de 2e helft kregen we een kans, de bal kwam een paar keer terug van de verdedigers en de keeper en uiteindelijk schoot ik hem erin. Het stond 4-0. Toen kregen we een strafcorner en die schoot Anna hard in de hoek. De eindstand was 5-0.

Ellis

een van de vele strafcorners die we kregen

op inzet scoort Sophie voor de 2e keer: 2-0!

Marieke gaf vandaag veel mooie voorzetten vanaf rechts!

wat een beweging in één foto gevangen: niemand staat stil!

Ellis heeft zojuist gescoord!

Loenen had een zeer snelle 1e uitloop ...

... mooi plaatje

je ziet dat deze flats van Jeske omhoog zal gaan

Sophie schiet net naast

gevecht om de bal

Anna besluit een fantastische rush met een uithaal op doel!

aanvoerder Kristie bedankt de scheidsrechters

LEKKER!!!

wat zou Jeske nu denken?

Florianne en Dilara: blij en trots!

zaterdag 5 november 2011

Leusden - Fletiomare

We gingen uit spelen tegen Leusden en we moesten al om half 8 verzamelen bij het zwembad!!! Super vroeg was dat. In Leusden was het lekker rustig en we mochten op het hoofdveld spelen. Dat was heel leuk want er was ook een scorebord. We hadden eerst de teambespreking en daarna gingen we inlopen. Dat moesten we goed doen want het was koud. De wedstrijd begon, we speelden goed we hadden veel goeden aanvallen maar Leusden was ook goed dus het was geen eitje. In de eerste helft konden we 1-0 scoren uiteindelijk is het ons gelukt om een mooie aanval op te zetten en toen scoorde ik, JEEEJ 1-0!!! In de rust bespraken hoe het ging. Na de rust gingen we verder. Het bleef een spannend spel. We konden er geen 2-0 van maken want hun verdediging was sterk maar toen kregen ze een strafcorner terwijl dat een lange corner moest zijnL. Dat vonden we kinderachtig en flauw. Er was een man langs de lijn en die riep: `NA NA NA NA`. Dat was ook kinderachtig op het eind ging Coraline naar die man toe die man was heel onsportief maar we hadden wel gelijk gespeeld dus beter dan verloren!! J

De eindstand was 1-1!
Groetjes van Kristie
Sophie was ditmaal aanvoerder

en weer een mooie uithaal van Anna

Tessa scoort bijna door de benen van de keeper

Fletio stoomt op naar voren!

Marieke gaat uithalen op goal



Kristie scoort hier de 0-1 uit een moeilijke hoek

de foto is niet scherp maar je ziet: de bal is achter de lijn!

toch wel erg fraai zo'n scorebord!

hier komt de gelijkmaker van Leusden aan (waarom staat ze zo vrij?) ...

... Pien zat er nog aan met de klomp maar de bal schiet door: 1-1