vrijdag 28 oktober 2011

Berichtje van de coach (8) - JD3 en start reguliere competitie

Lieve dames, 

Het is alweer een twee weken geleden dat jullie een oefenwedstrijd speelden tegen de JD3, maar de herfstvakantie bleek korter dan ik had gehoopt en de tijd vloog voorbij.

Bij deze alsnog een kleine evaluatie van de wedstrijd tegen JD3. Ik heb zelf door file de teambespreking en de eerste 20 minuten van de wedstrijd moeten missen – Daniël bedankt voor het inspringen!
Daniël had van mij de “insider information” gekregen over de sterktes en zwaktes van de JD3 – voor het eerst dat we zo’n goed inzicht in de tegenstander hadden voor de wedstrijd. De aanwijzingen waren om vooral via de vleugels te spelen en ervoor te zorgen dat de bal weg bleef bij de voorstopper en mid-mid van de tegenpartij; beide jongens kunnen ballen goed onderscheppen en bovendien ijzersterke passes geven. En de ruimte van het veld te benutten.
Twee spelers moesten strak gedekt worden (Valentijn en Gijs) om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties zouden ontstaan.
Ook van de keeper wisten we dat deze snel gaat liggen. Dus meer kans op een doelpunt wanneer we de bal hoog spelen op de goal.

Jullie zijn de wedstrijd voortvarend begonnen. Met veel inzet en goed spel, maar helaas ook al vrij snel een blessure: Minka werd onderuit geschoffeld en liep daarbij drie schaafwonden vol met zand en een pijnlijke knie (ja, alweer diezelfde knie!) op. Aan het eind van de eerste helft verloren we ook nog Brechtje, die hard door haar enkel ging en nu een flink aantal weken moet revalideren.
Wat ik zag was een team dat niet wilde verliezen van deze jongens en er alles aan deed om de druk op de tegenstander te blijven houden. Helaas wisten de jongens de bal toch op cruciale momenten te onderscheppen – wanneer wij toch weer door het midden probeerden te spelen – en dat werd subiet afgestraft met tegen goals.
Maar geen enkel moment gingen de koppies hangen: jullie vochten verbeten door en als de bal naar de vleugels werd gespeeld waren jullie ook heel gevaarlijk. Helaas heeft JD3 een zeer getalenteerde keeper die alle doelpogingen wist te stoppen, zelfs de fantastisch mooie corner van Anna helemaal aan het eind van de wedstrijd: snoeihard richting de linkerhoek, maar een razendsnelle keeper wist die bal eruit te houden.

Florianne en ik zijn ongelofelijk trots op jullie – de inzet die jullie zonder uitzondering hebben getoond in deze wedstrijd is precies wat we willen zien en wat het verschil maakt tussen een wedstrijd winnen en verliezen. Natuurlijk zijn er verbeter punten, met name het ALTIJD opbouwen van een aanval over de vleugels, want dat waren de momenten dat we gevaarlijk werden en dat er scoringskansen ontstonden.

Aanstaande zaterdag gaan we aan de regulier competitie beginnen. Daniël heeft al een heel mooi overzicht gestuurd van wat al onze tegenstanders in de voorcompetitie hebben gedaan. Maar laten we ons daar niet al te veel door afleiden: je moet tegenstanders nooit onderschatten of overschatten. Het is veel belangrijker te geloven in je eigen kracht en vooral van de kracht van het team – en voor je team te willen knokken.

Op het regenachtige strand van Den Haag hebben jullie jezelf een aantal teamdoelstellingen gesteld:
-          Kampioen worden
-          Beter worden
-          Veel teamuitjes en gezelligheid

Dat zijn hele mooie doelstellingen en ze versterken elkaar ook. Want gezelligheid verbetert de sfeer in het team en zorgt ervoor dat je elkaar wil helpen en voor elkaar wil knokken – ook als je minder lekker in je vel zit of moe bent.
Beter worden helpt uiteraard ook om kampioen te worden. Maar beter word je alleen als je je voor tenminste 100% inzet in de trainingen, als je luistert naar de aanwijzingen van de trainer en de coach en als je luistert naar de aanwijzingen van teamgenoten – en natuurlijk als je op jouw beurt jouw teamgenoten aanwijzingen geeft.

Lieve dames, wij kijken uit naar een mooie voortzetting van dit seizoen!

Groeten, ook namens Florianne,

De Coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten