maandag 10 oktober 2011

Berichtje van de coach (7) - oefenwedstrijd tegen Fletiomare MD6

Lieve meiden,

Allereerst wil ik jullie en je ouders een groot compliment geven. Want zondagavond pas werd bekendgemaakt dat we niet zouden trainen maar een oefenwedstrijd zouden spelen tegen onze MD6.
Voor alle zekerheid had ik vanmiddag nog een sms-bommetje gestuurd naar iedereen met de hoop dat alles goed zou komen...
En ja hoor, op de afgesproken tijd waren we compleet, inclusief een rood/roze shirt. Bedankt voor jullie flexibele instelling allemaal!

Tsja en dan de wedstrijd zelf. Coraline had mij gevraagd te coachen vandaag dus ik ging vanmiddag eens kijken naar de resultaten van de MD6. In de voorcompetitie waren ze ingedeeld in de 3e klasse, dat bleek te hoog want ze hadden alle wedstrijden verloren; afgelopen zaterdag zelfs met 0-15 van Montfoort MD1.
Dus begon ik de korte wedstrijdbespreking met het feit dat onze tegenstander niet erg sterk was maar dat ik desondanks inzet wilde zien. Daarnaast moesten jullie met name letten op:
    1) kijken en passen
    2) niet teveel lopen met de bal
    3) actief meedoen zonder bal (sta ik vrij en goed opgesteld)

Dit was onze beginopstelling:


Al snel werd duidelijk dat de MD6 geen partij voor ons is; ze werden op de eigen helft vastgezet en bijna elk persoonlijk duel werd door ons gewonnen.
Met name op rechts werd prima samengewerkt door Kristie, Sophie en Brechtje. Kristie maakte veel ruimte door telkens door te rennen naar de achterlijn zodat Sophie de keuze had op Kristie te spelen of de bal direct hard de cirkel in te slaan. Hierdoor werden veel strafcorners geforceerd; goed gedaan meiden!
De doelpunten vielen snel en bleven vallen, hier de opsomming van de 1e helft: 1-0 Tessa, 2-0 Ellis, 3-0 Brechtje, 4-0 Marieke, 5-0 Ellis, 6-0 Ellis, 7-0 Marieke, 8-0 Tessa, 9-0 Jeske.
De 8-0 van Tessa was fraai omdat Tessa nadat ze de strafcorner had aangegeven direct naar de eerste paal rende om een prachtige tip-in te maken van het harde schot van Anna.

In de rust waren jullie helemaal hieperdepiep dus vroeg ik juist wat er niet goed ging. Bijna iedereen zei "niks", behalve Brechtje. Zij zei dat we het spel meer moesten verleggen. Zeer goed gezien, dus dat was de opdracht voor de 2e helft; af en toe terugspelen naar de laatste vrouw en daarna weer netjes opbouwen.
Om het jullie toch iets lastiger te maken en de verdediging ook wilde laten hockeyen had ik de verdedigers voorin gezet en de aanvallers achterin.
De coach van de tegenpartij vond dat wel een aardig gebaar dus gingen we als volgt verder met de wedstrijd:


Het krachtsverschil bleef enorm maar het kostte jullie toch even om aan de posities te wennen. Het duurde langer voordat er werd gescoord, maar eenmaal gewend vielen de doelpunten als rijpe appelen: 10-0 Anna, 11-0 Anna, 12-0 Joyce, 13-0 Nina, 14-0 Nina, 15-0 Nina, 16-0 Nina en 17-0 Dilara.
De mooiste aanval van deze wedstrijd was zonder twijfel de 14-0. Brechtje speelde terug op Ellis, die verlegde naar Julia. Julia passte naar Anna die al op snelheid lag. Nina bood zich aan door een paar meter terug te lopen, Anna passte hard en zuiver waardoor Nina de bal in één beweging achter de keeper flatste! Voor mij een van de mooiste doelpunten dit seizoen omdat de ruimte werd gezocht, goed werd gekeken en overgespeeld en dat allemaal in een heel hoog tempo!

Na afloop van de wedstrijd hebben jullie groot respect voor de MD6 getoond door iedereen netjes een handje te geven en niet al te uitzinnig te worden.
Het is natuurlijk een gigantische uitslag maar als team hebben zowel de MD6 als wij weinig geleerd vandaag.

Ik wil drie meiden nog een extra compliment geven.
Om te beginnen met Pien, zij heeft werkelijk helemaal niets te doen gehad, eigenlijk had ze gewoon met de keeperstraining mee kunnen doen, de uitslag was exact hetzelfde geweest. Bedankt voor je geduld vandaag, Pien!
Dan Ellis, zij heeft als een grote speelster geacteerd vandaag. In de spits was ze zeer beweeglijk, actief en fel. Zonder mopperen heeft ze daarna de rol als laatste vrouw overgenomen en als wissel heeft ze als een van de weinigen vandaag niet lopen zeuren "wanneer mag ik er weer in, mag ik voorin staan, ik kan niet achter spelen, etc.". Een echte teamspeler dus.
Tot slot Anna. Voor de wedstrijd hebben we besproken dat ze niet te lang moet blijven lopen met de bal aan de stick maar eerder moet afspelen. Anna gaf aan dat ze het moeilijk vindt om te bepalen wanneer ze wel en niet moet afspelen. Anna, vanavond heb je laten zien dat je deze keuze wel degelijk goed kan maken. Je hebt het hele team beter laten hockeyen door snel te passen en vervolgens goed door te lopen zodat je weer aanspeelbaar bent. Je hebt vandaag in dienst van het team gespeeld.

Donderdag wordt het aanmerkelijk lastiger want dan spelen we weer tegen die felle jochies van de JD3. Inzet en felheid is dan heel belangrijk meiden!

Groeten van jullie gelegenheidscoach Daniël

Geen opmerkingen:

Een reactie posten