vrijdag 7 oktober 2011

Berichtje van de coach (5) - Amersfoort MD2 (thuis)

Lieve dames,

Na een spannende wedstrijd uit tegen Woerden MD1, die jullie met veel inzet en strijdlust verdiend met 1-0 hebben gewonnen, traden jullie deze week aan tegen Amersfoort MD2, die ongeslagen eerste in de poule staan.

De thema’s voor deze week waren INZET, breed spelen en strafcorners (die jullie in de trainingen geoefend hadden).

Al snel in de wedstrijd – na 1 minuut! – veroorzaakten we een strafcorner. Een mooie doelpoging van Anna die door de keeper gehouden werd en Marieke zat goed bij de rebound, maar helaas, de bal ging er niet in.

Slechts enkele minuten later had Amersfoort in onze cirkel een strafcorner mee en die zat wel: 0-1.

Jullie zagen er heel even uit alsof jullie uit het veld geslagen waren, maar dat duurde gelukkig niet lang: met opgeheven hoofden hervatten jullie de wedstrijd. Dat leverde na ca. 15 minuten twee strafcorners op. De eerste werd helaas niet goed aangegeven en de tweede was een mooie poging van Anna met de backhand (maar die willen we liever met de voorhand!!!).

Jullie bleven goede druk naar voren zetten, tot een paar minuten voor rust. Toen sloeg vermoeidheid en warmte (25 graden!) toe. Amersfoort had een goede kans, maar verzilverde die gelukkig niet. Helaas volgde er nog een kans door wat gerommel in onze achterhoede en Amersfoort maakte daar gebruik van en scoorde: 0-2.

In de rust bespraken we wat er goed ging: jullie inzet en de druk naar voren; maar ook wat er beter kon: er werd veel teveel voor zichzelf gespeeld en teveel gelopen met de bal. Er moet meer overgespeeld worden en gebruik gemaakt worden van de ruimte op het veld (breed spelen en breed blijven staan als je op links- of rechts midden of -voor staat...).

In de tweede helft hadden we al na 1 minuut een strafcorner tegen, maar die werd er door jullie uitgehouden. Na tien minuten volgde er een hele mooie kans van Amersfoort, die voor de goal langs uiteindelijk naast het doel belandde.

Nog een kans van Amersfoort: hoog richting de goal, maar daar stond gelukkig onze Pien die hem er koelbloedig met haar lijf uit hield en de rebound belandde naast het doel.

Er werd wat teveel ruimte gegund aan Amersfoort in de achterhoede en die maakten daar gretig gebruik van, maar – gelukkig voor ons – zonder resultaat.

Wat later volgden er twee strafcorners voor ons, die twee maal goed richting de goal gingen – maar niet in. Uiteindelijk weet Dilara bij de tweede paal een mooi doelpunt te scoren! 1-2.

Daarna wordt het weer bikkelen voor ons: een strafcorner tegen, met een mooie redding van Pien en Minka die de bal netjes weg werkt. En nog een kans van Amersfoort waarbij weer teveel ruimte wordt gegeven aan de tegenpartij om te slaan. Maar Pien houdt hem tegen en werkt de bal weg.

Aan het eind van de wedstrijd hebben wij nog een uitbraak met een schitterende pass van Sophie op Tessa die diep rechtsvoor staat. Helaas houdt Tessa de bal net niet. En dan gaat het fluitsignaal.

De tweede helft ging veel beter dan de eerste (dat blijkt ook, want de tweede helft “winnen” jullie met 1-0). Er is keihard gewerkt in de warmte, zelfs tot benauwdheid en tranen  toe bij enkelen van jullie. En Pien heeft uitstekend staan keepen!

Om met 2-1 te verliezen van de ongeslagen nummer 1 is niet iets waar je je voor hoeft te schamen, zeker niet als je weet dat je met meer dan 100% inzet hebt gespeeld.

Volgende week de laatste wedstrijd in de voorcompetitie tegen Huizen. Laten we nog 1 keer laten zien wat dit team kan als we ons inzetten en de wil hebben om te winnen. Daarna twee zaterdagen vrij en dan start de reguliere competitie; en dames, het niet bovenaan eindigen in deze poule betekent dan weliswaar dat 1 van jullie doelstellingen niet is gehaald, maar het betekent ook dat jullie een betere kans hebben om een andere doelstelling – kampioen worden – te halen!