zondag 4 september 2011

Berichtje van de coach (3) - Kick off toernooi junioren

Lieve meiden,

De laatste oefenwedstrijden voordat de voorcompetitie van start gaat tijdens het Fletiomare kick off toernooi voor junioren.


We begonnen het toernooi met een partijtje tegen de JD3, het opleidingsteam waar Euan, het broertje van Tessa in speelt. Nina en Anna kenden ook een paar jongens uit dat team dus dat kon leuk worden. :-)
Vooraf was ik al gewaarschuwd door Coraline dat dit een goed team is en dat we daar een zware dobber aan zouden krijgen. Tijdens de voorbespreking hebben we besproken wat er nu specifiek is aan jongenshockey, in het bijzonder de felheid en het willen winnen van elk duel. We zouden zelf ook fel zijn, goed vrijlopen, overspelen en elkaar helpen.

Opstelling:
KristieSusanMarieke
AnnaTessaSophie
MinkaNinaJulia
Ellis
Pien

Maar tijdens de wedstrijd bleek er geen houden aan, uiteindelijk verloren we met 4-0 van die apen. De jongens gunden ons geen moment rust, telkens zaten ze er bovenop. Onze verdediging was veel te lief waardoor ze makkelijk konden doorlopen naar het doel. Ook hadden we te maken met blessureleed: Minka viel uit wegens die verdraaide knie en Nina had last van oorpijn.

Tessa ziet Sophie vrijlopen en Sophie maakt oogcontact, prima meiden!

Brechtje laat zich niet zomaar uitspelen

Een van onze spaarzame aanvallen

De volgende wedstrijd moesten we weer aantreden tegen een jongensteam, ditmaal de JD2, dus van dezelfde leeftijd als wij. Maar nu hadden we een geheim wapen in de strijd: we hadden versterking gekregen van Maxe uit de MD1.

Opstelling:
EllisBrechtjeJulia
AnnaMaxeDilara
KristieTessaSophie
Susan
Pien

Maxe ging als midden-mid voorop in de strijd en haar fanatisme sloeg over op de rest van het team. Jullie waren stuk voor stuk fel in de duels en toonden de wil om te winnen: girl power dus! Terecht kwamen we ook op een 1-0 voorsprong door de onverzettelijkheid van Maxe, die vanaf de kop van de cirkel net zolang doorging tot ze de bal achter de keeper prikte. Het was mooi om te zien wat er toen gebeurde, de jongens werden een beetje gefrustreerd en gingen meer fouten maken waardoor het al snel 2-0 werd, wederom door Maxe na goed voorbereidend werk van Brechtje. De jongens gooiden er nog een schepje bovenop en wisten Pien eenmaal te passeren maar daar bleef het bij. Meiden, jullie hebben van die grote jongens hele kleine mannetjes weten te maken, jullie mogen trots op jezelf zijn!

Het rode hoofd van Brechtje’s tegenstander spreekt boekdelen

Het toetje van vandaag was de wedstrijd tegen de MD8, een eerstejaars D-team dat net achter de MD3 zit. Omdat Minka geblesseerd was en Anna deze wedstrijd niet zou meedoen hadden we Roos en Lisa uit de MD1 gevraagd mee te doen. Maar Anna wilde haar team niet in de steek laten en had met haar ouders geregeld dat ze toch kon blijven. Minka wilde niet opgeven en ook weer het veld in. We zaten dus ruim in de wissels, gelukkig maar want het was inmiddels behoorlijk warm geworden. Pien wilde wel weer eens in het veld staan en had Susan bereid gevonden te keepen (lekker warm zo'n keeperspak hè Suus?). Veel speelsters speelden deze wedstrijd op een andere positie, dit leidde tot een aantal verrassingen. Nina en Sophie wilden liever geen midden-mid staan maar beiden hebben het prima gedaan; jullie zagen de ruimte en wisten het spel vaak goed te verleggen! Ellis liep zich als linksvoor uitstekend vrij maar werd helaas te weinig aangespeeld. Volgens mij vonden velen van jullie de andere positie best leuk en misschien willen jullie daar wel vaker spelen?

Opstelling:
RoosBrechtjeTessa
AnnaNinaSophie
KristieLisaPien
Marieke
Susan

Dan de wedstrijd zelf, jullie hadden weinig moeite met de tegenstander, na de eerste helft stond het al 2-0 door doelpunten van Brechtje en Tessa. De keepster van de MD8 kreeg last van een zonnesteek en de coach wilde de wedstrijd staken. We konden hem toch overhalen de wedstrijd door te laten gaan door zonder keepers te spelen waarbij er alleen gepusht mocht worden op doel.



In de tweede helft kon je merken dat de MD8 vermoeid was (zij hadden geen wissels) en het stond al snel 4-1 na doelpunten van Brechtje en een eigen goal na een push van ik dacht Tessa. Bij deze veilige stand kon ik met een gerust hart naar huis vertrekken (ik moest iets eerder weg). Geen enkel probleem want André coachte al de hele wedstrijd samen met mij. Bovendien was Coraline alweer terug uit Guatemala en volgde als supporter jullie verrichtingen op het veld. ’s Avonds hoorde ik dat het maar liefst 7-1 was geworden!



Ik vond het ontzettend leuk om vandaag jullie gelegenheidscoach te zijn.
Ook heb ik weer eens beseft hoe lastig het coachen is. Goed het spel blijven volgen, niet op de bal coachen, niet teveel aanwijzingen geven, wisselen, niet luisteren naar de tactische aanwijzingen van de supporters, spelsituaties onthouden/opschrijven etc. Dus was ik heel gelukkig dat Frank vandaag teambegeleider wilde zijn, voor rode shirts gezorgd (en ook gewassen!) heeft en foto’s nam. Uiteraard vond iedereen de muffins van de jarige Jeroen heerlijk! Tot slot nog drie hoeraatjes voor onze invalsters Maxe, Lisa en Roos: HIEP HOI, HIEP HOI, HIEP HOI!
Meiden en ouders, samen hebben we er een leuke hockeydag van gemaakt!

Groeten van een trotse TB, voor één keertje jullie coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten