maandag 30 januari 2012

Berichtje van de coach (16) - Zaalhockey; Gooische MD3 en Shinty MD1

Lieve dames,

Gisteren moesten we in Driebergen aantreden tegen onze aartsrivaal Gooische (want nog een appeltje te schillen...) en Shinty. Tegen beide teams hadden we eerder gelijk gespeeld.
Tijdens de voorbespreking hebben we met jullie, naast de gebruikelijke tactische aanwijzingen/opdrachten, het belang van inzet en concentratie besproken; de laatste paar wedstrijden lieten steevast zien dat we vaak wat slapjes en ongeconcentreerd starten. Om een wedstrijd te winnen moeten we vanaf het eerste fluitsignaal serieus aan de bak.
Omdat de assistent coach al wat verkennende werkzaamheden had verricht (nl. kijken naar het eerste deel van de wedstrijd Gooische-Shinty) wisten we dat beide teams met een diepe spits spelen (doorgaans in de verdediging niet ons sterkste punt) en dat de scheidsrechters buitengewoon streng waren (als de bal niet stil ligt bij het uit nemen krijg je hem meteen tegen; als de bal niet precies op de plek ligt waar de overtreding was, dan is dat ook niet goed (dus weinig kans om een effectieve self-pass te doen)). Jullie waren dus gewaarschuwd.

De eerste wedstrijd tegen Shinty begon helaas toch weer slordig. Op een paar dames na, werd er te weinig geconcentreerd gespeeld en dat had al gauw een tegendoelpunt tot gevolg. Maar gelukkig groeiden jullie gaandeweg de wedstrijd en wist Brechtje uiteindelijk de gelijk maker te scoren. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. (Dat betekent dat we Gooische dan toch echt op het veld zullen moeten verslaan in het allerlaatste van de 4 duels tegen hen dit jaar!).

Tussen de wedstrijden in hebben we in de kleedkamer de tweede wedstrijd doorgesproken. Het mag duidelijk zijn dat die bespreking voornamelijk over INZET en CONCENTRATIE ging. Dat moest echt beter tegen Shinty. We hebben zelfs het dreigement uitgesproken om iedereen die niet alert meteen te wisselen.

Of het dat dreigement was, of de coach en teambegeleider van Shinty die jullie assistent coach op onaardige wijze te woord stond (waarop ik aankondigde dat we maar een ding konden doen en dat dat WINNEN was), jullie maakten een vliegende start en lieten prachtig spel zien. Jullie domineerden de wedstrijd en twee hele mooie acties van Anna leidden tot twee hele mooie goals.
De driehoek werd goed neergezet – weinig ballen die erdoor heen schoten – de verdediging klopte. Kortom mooi spel.
En ons mooiste moment (nou, in elk geval van Florianne en mij als wraak op de coach van de tegenpartij) was toch wel de domme wissel. Wij wisselden, de scheidsrechters besloten ook te wisselen en de coach van de tegenpartij dacht dan ook maar te wisselen. Wij stonden al in het veld, dus Florianne en ik riepen: “SPELEN!”. De bal werd uitgenomen, jullie stormden met drie man en ene bal op de keeper af die natuurlijk kansloos was. Heerlijk.
Ik denk dat de coach niet geslapen heeft die nacht. J
3-0 dus tegen Shinty en 4 punten voor de speeldag.

Een speciaal compliment nog aan beide keepers, Ellis en Pien, die sterk stonden te keepen en een paar goede kansen van de tegenpartijen uit de goal hielden!

Op de standenmotor is vandaag te zien dat we met 18 punten uit 10 wedstrijden zowaar eerste in de poule staan. Toegegeven, wel met 2 wedstrijden meer gespeeld, maar toch leuk en kampioen worden is echt mogelijk. Barneveld heeft twee keer gelijk gespeeld gisteren (tegen IJsseloever en tegen Muiderberg (!!!)) en staat nu tweede met 17 punten. Barneveld heeft nog een paar lastige wedstrijden voor de boeg: tegen Gooische en twee keer tegen Shinty en nog een keer Muiderberg. IJsseloever staat derde met 16 punten en 10 wedstrijden gespeeld en Gooische vierde met 8 wedstrijden gespeeld en 15 punten. Gooische moet nog tegen Barneveld, Shinty, Huizen en Muiderberg.
Alles kan nog dus.

Vandaag na de training hebben we dan ook aan jullie voorgelegd of jullie de indeling van de laatste paar plekken voor de laatste wedstrijd via loting willen laten plaatsvinden of toch via indeling (sterkste opstelling). We hebben dit met een “blinde stemming” gedaan – niemand weet dus van de anderen hoe die gestemd hebben.
De uitslag van de stemming is 27% loting en 73% indeling.
De eerste wedstrijd was al volgens schema ingedeeld en voor de tweede wedstrijd waren ook al 7 speelsters (plus keeper) ingedeeld. De resterende indeling ging dus om een keuze uit 6 speelsters voor 3 plaatsen.

Florianne en ik hebben de indeling bekeken en het volgende besloten:

Opstelling 1e wedstrijd:

Team 1Team 2
LANinaMinka
RASusanJoyce
MMBrechtjeJeske
LVJuliaMarieke
RVAnnaKristie
KeeperEllisEllis


Als opstelling voor de 2e wedstrijd:

Team 1Team 2
LANinaJoyce
RADilaraTessa
MMMinkaJeske
LVJuliaBrechtje
RVAnnaSophie
KeeperPienPien


IEDEREEN speelt dus een wedstrijd aanstaande zondag.
Wij gaan ervan uit dat Nina weer fit is; mocht dat niet zo zijn, dan bekijken Florianne en ik wie er voor Nina in de plaats speelt.

We zien jullie graag aanstaande zondag, scherp, fit, en vol vechtlust!

Groeten, ook namens Florianne,

De assistent Coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten