woensdag 18 januari 2012

Berichtje van de coach (14) - Zaalhockey: IJsseloever MD2 en Shinty MD1

Lieve dames,

Met drie speeldata achter de rug zijn we op de helft van het zaalhockey seizoen. Voor de meesten in dit team is het de eerste keer – met uitzondering van Anna, Minka en Nina had tot aan dit seizoen nog niemand zaalcompetitie gespeeld.

Afgelopen zaterdag was de stijgende lijn goed zichtbaar. Na de eerste speeldatum, in december, waar “het huis” en “de dobbelsteen” ver te zoeken waren (het huis wat verder dan de dobbelsteen) en jullie kaarsrecht in het veld stonden, konden we afgelopen zondag een veel beter systeem zien en zaten jullie in elk geval een stuk lager dan de twee data daarvoor.

Florianne schreeuwt zich dan ook hees (!) tijdens trainingen en wedstrijden: “laag zitten” – zoveel zelfs, dat ik er al een klacht over heb gehoord. Maar het is heel makkelijk om Florianne stil te krijgen: gewoon laag gaan zitten en vooral je stick op de grond houden J.

De wedstrijd tegen IJsseloever hebben jullie zeer sterk gespeeld. De dobbelsteen werd goed neergezet en er werd uitstekend gepasst. Vooral Anna wil ik daarvoor een compliment geven want ze deed dat zuiver en op de juiste momenten. Uiteraard ook complimenten voor diegenen die zich op de juiste plek aanboden!

Doelpunten waren er van Brechtje, Julia (die uitstekend bij de tweede paal opgesteld stond en een pass er zo in kon vegen) en Jeske. Een paar mooie hoge pushes van Anna op de goal werden helaas allemaal tegen gehouden door de keeper van IJsseloever.

Ook achter werd er uitstekend gespeeld. IJsseloever had moeite echt gevaarlijk te worden. Toch deden ze dat op een paar momenten, maar Pien stond zeer zelfverzekerd als een huis te keepen en wist er maar een achter zich te krijgen. Dilara had nog een briljante redding van een bijna-tegen doelpunt dat ze net van de lijn af kon vegen.

Over die bal zei Dilara tegen mij: “ik dacht echt dat ik hem niet meer zou hebben!”, maar toch ging ze ervoor. En zo zie ik dat graag op elke positie in het veld: als je denkt dat het net niet gaat lukken, dan er TOCH voor gaan. Dat kan het verschil maken tussen winnen en verliezen!

De tweede wedstrijd startten jullie met iets teveel nonchalance... Eerlijk gezegd behoorlijk rommelig. Uiteraard is het moeilijk om elke wedstrijd met andere spelers te spelen (want we hebben tenslotte 3 reserves voor de veldposities); ook al proberen we de opstellingen in beide wedstrijden zoveel mogelijk consistent te houden, de dynamiek verandert toch altijd wel wat. Helaas was dat in de tweede wedstrijd tegen Shinty zeer duidelijk merkbaar. De dobbelsteen stond duidelijk slechter dan de eerste wedstrijd en er vielen teveel gaten. Al snel was er dan ook een tegengoal. Maar jullie vochten door (gelukkig) en het werd een reuze spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Anna wist de verlossende goal te scoren voor een gelijkspel – en die is de moeite van het melden waard, want het was een hoge push op de goal (geoefend in wedstrijd nummer 1 J).

De 4 punten brengen ons naar een derde plek in de poule, maar Shinty en Barneveld hebben beiden twee wedstrijden minder gespeeld en kunnen ons nog inhalen. Maar!... we kunnen ook best nog kampioen worden, als we de tweede helft van het zaalhockey seizoen veel punten halen.

Aanstaande zondag kan Florianne helaas niet aanwezig zijn – dan speelt ze zelf wedstrijden. Dat wordt dan meteen de vuurdoop van deze assistent coach J. We treden alweer aan tegen IJsseloever (1e wedstrijd) en tegen Barneveld. Met de laatsten hebben we nog een appeltje te schillen, dus ik hoop iedereen FIT, UITGESLAPEN en vol VECHTLUST aan te treffen aanstaande zondag.

Dan nog even dit: inmiddels hebben we met 13 van de 15 meiden een individueel gesprek gehad. Morgen voeren we de laatste twee gesprekken en daarna zullen we er na een training of een wedstrijd nog een keer op terug komen, om te laten weten wat we gaan doen met jullie suggesties.

Groeten, ook namens Florianne,

De assistent Coach
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten