zondag 22 januari 2012

Berichtje van de coach (15) - Zaalhockey; IJsseloever MD2 en Barneveld MD1

Lieve dames,

Vandaag moesten we het zonder Florianne doen, die helaas zelf ook aan de bak moest.

Omdat we met de tweede helft van de serie wedstrijden bezig zijn, moesten we spelen tegen twee teams die we al tegen waren gekomen: IJsseloever MD2 en Barneveld MD1.

Voor de eerste wedstrijd bespraken we als aandachtspunten:

Voor de achterhoede:

-          het meebewegen met de achterhoede van de tegenpartij: is de bal links, dan staat de LA aan de balk en schuift de RA naar de as; gaat de bal naar rechts, dan schuift de RA naar de balk en de LA naar de as;

-          goed de ruimtes zoeken voorin, denk aan de passes via de balk aan de linker en rechterkant.

En voor de voorhoede:

-          spits mee bewegen, is de bal bij LA = spits links, is de bal bij RA = spits rechts.

Ook hebben we het gehad over wat ene teamsport betekent: dat je niet alleen voor jezelf speelt, maar ook voor elkaar. Dus als je even geen zin hebt of minder lekker in je vel zit, dat je dan op het veld er toch helemaal voor gaat: voor de rest van het team. En dat je altijd dat stapje extra zet, zoals Dilara zo mooi deed vorige week.

De eerste wedstrijd was tegen IJsseloever – vorige week hadden we daar 3-1 van gewonnen in een goede wedstrijd. Deze week leken de rollen omgekeerd. De diepe spits, die vorige week al zo gevaarlijk was, was dit maal uiterst effectief. IJsseloever wist keer op keer gaten in onze dobbelsteen te vinden, met al gauw een doelpunt tegen als gevolg. Achterin lieten we de diepe spits teveel ruimte.

Toch wisten ook wij een aantal malen mooie kansen te creëren voorin. Kristie zat een aantal malen dicht bij een doelpunt, maar wist niet te scoren.

Voorin stond onze driehoek niet goed – Kristie zakte niet terug naar links, maar bleef in het huis staan met het gevolg dat de driehoek teveel naar rechts stond met de punt de verkeerde kant uit.

Uit een strafcorner tegen volgde een tweede doelpunt. Ellis liep goed uit en zat er goed bij, maar helaas lukte het IJsseloever alsnog via de rebound.

Ellis keepte fantastisch en had een aantal uitstekende reddingen, waardoor de schade beperkt bleef tot 2-0, want de spits bleef gevaarlijk.

Ook wij kregen aan het eind van de wedstrijd nog een paar goede kansen; met een prachtige pass van Brechtje op Julia en later een prachtige pass van Jeske op Kristie. Maar beide keren werden de kansen helaas niet benut.

Na de wedstrijd bespraken we wat er goed ging en wat de volgende wedstrijd beter moest.

De goede punten waren:

-          er werd heel goed gepasst

-          er werd uitstekend gekeept

Wat er beter moest:

-          teveel ruimte voor de spits van IJsseloever

-          te weinig “spierballen” voorin – er was niet genoeg honger naar een goal...

Na de bespreking van de opstelling voor de tweede wedstrijd tegen Barneveld (waar we in de eerste wedstrijd 4-1 tegen hadden verloren) kregen jullie de opdracht om goed naar de wedstrijd van IJsseloever tegen Barneveld te kijken – hoe spelen zij; wat valt er op in de voorhoede; wat valt er op in de achterhoede.

Ik besloot op het laatste moment ook nog een wijziging in de opstelling aan te brengen: Tessa naar RV en Dilara naar RA.

De observatie van de wedstrijd van Barneveld leverde uiterst waardevolle informatie:

-          de keeper van Barneveld ging snel liggen (dus proberen de bal erover heen te krijgen)

-          de keeper van Barneveld liep uit met strafcorners (dus ook de bal eens afspelen)

-          Barneveld bleef continu in een dobbelsteen staan (dus geen diepe spits)

De tweede wedstrijd gingen wij goed van start. Al gauw een uitstekende actie van Julia, die fel op de bal zat en deze prachtig terug legde op de kop van de cirkel, waar Minka stond. Er volgde een strafcorner, aangegeven door Tessa, die Minka probeerde hoog te spelen, maar helaas stond de keeper in het schot van de bal.

We kregen een strafcorner tegen, maar Pien stond als een huis en hield de bal tegen.

Er volgen een paar hele mooie doelpogingen van ons: Tessa, die links naast de goal eindigde; Sophie, die rechts naast de goal eindigde en Marieke die richting goal gaat, maar niet hard genoeg.

We kregen een strafcorner mee, ditmaal probeert Jeske hoog te spelen, maar weer stond die keeper daar. Sophie doet een poging, ook die mislukt helaas.

En dan is er een ijzersterke uitverdedigende pass van Nina via de balk op Julia. Julia pusht richting goal, maar de keeper houdt, de bal komt bij Minka die voor de rebound gaat, maar helaas daar stond wéér die keeper, ditmaal komt de bal bij Julia en Julia veegt hem erin! 1-0!

Later alweer een mooie pass van Nina naar Minka. Minka speelt naar Julia, Julia speelt richting goal, waar de keeper staat. Dan heeft Minka de rebound, maar de keeper staat er weer. Tenslotte is het Tessa die de bal erin weet te krijgen! 2-0!

Barneveld komt niet meer in hun spel – en die paar momenten dat ze het proberen staat onze ijzersterke verdediging waar ze moet staan: Nina, Joyce, Susan en Dilara hebben uitstekend werk gedaan, en die paar ballen die toch nog bij Pien kwamen, die schopte Pien koelbloedig weg.

Er is constante druk van Fletiomare op de goal van de tegenpartij met nog een paar kansen van Sophie, Marieke en Jeske, die er helaas niet in gaan. En de wedstrijd eindigt in 2-0.

Ik was reuze trots op het spel dat jullie lieten zien tegen Barneveld: jullie hebben hard voor elkaar gewerkt, goed gekeken en gepasst en er was honger om te scoren. Het was een mooie wedstrijd om te zien.

Volgende week spelen we uit tegen Gooische en Shinty – ik hoop dan weer zulk mooi spel en zulk goed teamwerk te zien!

Groeten, ook namens Florianne,

De assistent Coach













Geen opmerkingen:

Een reactie posten