zondag 28 augustus 2011

Teamdag

"Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?", zong Conny Stuart in 1966. Volgens mij is er sinds die tijd nooit zoveel regen gevallen als vandaag, de dag van ons teamuitje.
's Morgens om negen uur stonden alle meiden met een stralend humeur bij Zwembad Fletiomare en even later vertrokken we vanuit een zonnig De Meern richting het strand.
De weersvoorspelling voor Den Haag was: in de ochtend buien en aan het begin van de middag droog. Inderdaad, een paar kilometer van de duinen begon het te regenen en net toen we de auto's geparkeerd hadden kregen we de eerste stortbui over ons heen, gillende meiden stoven uiteen op zoek naar een schuilplaats. Het was een korte wandeling naar het strand, dat op een paar trimmers na, totaal verlaten was.


We hadden de meiden in drie groepjes verdeeld en allerlei activiteiten georganiseerd die ze met hun groepje zouden moeten uitvoeren, zoals: strandvoetbal, Kubb, de mooiste zandsculptuur maken en natuurlijk ontbraken de frisbee's en beachbalset niet.

Door het weidse uitzicht op het strand konden we goed zien wat voor weer eraan zat te komen en dat voorspelde weinig goeds. Dit werd bevestigd door het thuisfront waar volgens de buienradar het zwaartepunt van de depressie precies boven Scheveningen lag. Omdat ook een teambespreking op het programma stond hebben we besloten deze maar eerst te houden in Beachclub Friends, de nabijgelegen strandtent.


Onder leiding van Coraline werden de doelstellingen voor het seizoen bepaald, individueel en voor het team, zowel in sportieve als sociale zin. Nu konden we even opdrogen en warm worden met koffie, thee en warme choco met slagroom! En ondertussen kon het weer opknappen en zouden we later de strandactiviteiten kunnen hervatten. Helaas, de buien bleven maar komen met soms zelfs onweer erbij zodat we gedwongen waren in de lekkende strandtent te blijven.
Van de eigenaar van de beachclub mochten we onze meegenomen boterhammen binnen opeten, wel zo aardig!

Het oplossen van een paar luciferraadsels was ook een activiteit, hier werden de meiden aan het denken gezet. Van de vijf raadsels wist een groepje er wel drie op te lossen, een prima score want sommige ouders waagden zich er ook aan en wisten ze niet allemaal op te lossen!
Eén groepje is niet aan de raadsels toegekomen, maar niet getreurd want hier zijn ze:

Je ziet hier een olijfje in een martiniglas.
Verplaats twee lucifers zodat het olijfje buiten het glas ligt.




Je ziet hier vier vierkanten.
Haal twee lucifers weg zodat er slechts twee vierkanten overblijven.




Hier is een vis die naar rechts zwemt.
Verplaats drie lucifers zodat de vis naar links zwemt.







Verplaats drie lucifers zodat je drie vierkanten krijgt van gelijke grootte (en niets anders).







Wil je de oplossingen zien,kijk dan op: www.jimloy.com/puzz/match.htm.

Het regende intussen wat minder dus gingen we verder met de voetbalwedstrijden. Het niet spelende team besloot de zee in te lopen en wilden liefst gaan zwemmen!

Toen werd het tijd om alle doorweekte spullen bijeen te rapen en op weg te gaan naar Craeyenhout, waar we een drieluik zouden spelen met de MD3 en MD4. Het zand kon worden afgespoeld onder een warme douche en "even" later zaten alle meiden in Fletiomare-tenue klaar voor de wedstrijdbespreking.

Erg gastvrij werden we niet ontvangen door Craeyenhout. Het speelschema was zonder overleg met ons omgegooid, drinken voor het team was niet geregeld en na afloop van het drieluik werd niet gezamenlijk wat gedronken. Daarbij waren meerdere speelsters van de MD3 zo onsportief dat onze meiden werden uitgescholden en niet het fatsoen hadden na de wedstrijd handen te schudden.



Het was dus maar goed dat we beide teams met 2-0 hadden verslagen. Bovendien werd ons humeur er alleen maar beter op want ... de zon was gaan schijnen! Hoogste tijd voor een teamfoto!



Toen rap naar de auto's en op weg naar McDonald's, als afsluiting van de teamdag.


Meiden, ik vond het een geweldige teamdag die in een prima sfeer is verlopen. De regen had geen enkele invloed op jullie humeur en dat is een compliment waard.
Jeroen, Lonneke, Yvonne, Ayla, Michiel en Coraline, bedankt voor het mede-organiseren, rijden, fluiten en coachen. Ik weet zeker dat de volgende teamdag minder neerslag zal vallen.
Tot slot nog een foto die alles zegt over de teamdag.


Daniël

Geen opmerkingen:

Een reactie posten