zaterdag 17 december 2011

Berichtje van de coach (13) - Zaalhockey: Barneveld MD1 en Huizen MD4

Lieve dames,

Laat ik beginnen met te erkennen dat er maar 1 echte coach is in de zaal, en dat is Florianne. In dit geval moet ik genoegen nemen met de rol van assistent coach, want Florianne heeft meer recente ervaringen met zaalhockey dan ik. Voor mij is het zo’n 22 jaar geleden en ik kan me niet herinneren dat wij het ooit over dobbelstenen, huizen of kerstbomen hadden... J

Afgelopen zondag mochten jullie voor het eerst de zaal in, na slechts 2 trainingen. En dat was natuurlijk wel even wennen. Florianne had in de kleedkamer uitgebreid de opstelling doorgesproken en de aandachtspunten uitgelegd: dobbelsteen in niet-balbezit, huis in balbezit en vooral LAAG zitten.

Tegen Huizen gingen jullie voortvarend van start; een wedstrijd die uiteindelijk in een 3-1 (eigenlijk 3-0) winst resulteerde. Vooral het schakelen tussen de dobbelsteen en het huis (waar de mid-mid en de linksvoor alert op moeten zijn) zagen we nog niet echt terug in het veld en daarnaast viel op dat jullie het toch al kleine zaalhockey veld nog kleiner maakten door het onvoldoende diep gaan staan van de spitsen.

Zonder rust moesten jullie meteen aan de tweede wedstrijd beginnen tegen Barneveld, die hun eerste wedstrijd tegen Huizen hadden gewonnen. Barneveld bleek een betere tegenstander dan Huizen, fysiek sterker en sneller en dat resulteerde in veel druk op onze achterhoede. Door ons werden wel enkele mooie kansen gecreëerd, maar helaas gingen wij met 4-1 ten onder.
Afgelopen maandag heb ik 20 minuten van de training kunnen zien en er was een duidelijke verbetering zichtbaar ten opzichte van zondag; vooral in het laag zitten. Dat biedt perspectief voor aanstaande zondag, wanneer we, na JD3, in “eigen” zaal tegen Gooische MD3 (waar we nog een appeltje mee te schillen hebben!) en Muiderberg MD1 moeten spelen. Van Gooische weten we dat het meiden zijn die uitstekend kunnen hockeyen op het veld: technisch en tactisch zijn ze sterk en ze kunnen goed kort passen. Gevaarlijk dus in de zaal, met name dat korte pass-werk! Ons geheim wapen, de snelheid van Anna is in een zaal, door de geringe afstanden, minder effectief dan op het veld. Slim spel is dus vereist zondag en... 100% concentratie & inzet.
Vroeg naar bed dus... J

Groeten, ook namens Florianne,

De assistent Coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten