vrijdag 9 december 2011

Berichtje van de coach (12) - Gooische MD3 Uit en vooruitblik op zaakhockey!

Lieve dames,

Op de valreep nog een snelle terugblik op de laatste veldwedstrijd voor de winterstop – uit tegen Gooische MD3, die een gelijk aantal punten hadden als wij.

In de kleedkamer – zie bijgevoegde foto... – hebben we een voorbespreking gedaan. Gezien de ervaringen van de week ervoor met de scheidsrechter en de ervaringen uit het verleden met scheidsrechters bij Gooische hebben we even stilgestaan bij het belang niet tegen scheidsrechters te praten en ALTIJD door te spelen. Desnoods fluit de scheids maar een tweede keer.
Verder waren de thema’s zoals gebruikelijk: aanvallen over de flanken en rondspelen in de kom.

We hadden de opstelling bij aanvang van de wedstrijd wel iets gewijzigd: we wilden Nina graag eens als mid-mid zien acteren en Minka nam daarom de vrije verdediger plaats in.

Helaas ging de eerste helft helemaal niet goed. Gebrek aan concentratie was volgens mij de belangrijkste reden en jullie lieten je behoorlijk overdonderen door de dames van Gooische (het opleidingsteam!) die voortvarend en met uitstekend hockey van start gingen. We gingen de rust in met een 4-0 achterstand. Florianne moest na de rust weg, maar kon nog wel even een donderspeech houden. De tweede helft moest er door jullie gehockeyd gaan worden en met volledige concentratie.

En dames, wat was ik trots op jullie! Om in een tweede helft met een 4-0 achterstand zo terug te komen, dat toont echt karakter! Met doelpunten van Kristie, Anna en Julia wisten we nog op 4-3 te komen – en als de wedstrijd een paar minuten langer had geduurd dan was een gelijkspel misschien ook nog wel gelukt...
Uiteraard waren jullie allemaal heel erg teleurgesteld, want nu staat Gooische bovenaan. Maar niet getreurd, we gaan de tweede helft van het seizoen gewoon heel geconcentreerd en met heel veel inzet spelen zodat we ALLE wedstrijden gaan winnen...

Aanstaand weekend begint de zaalcompitie – zoals Daniël al schreef ben ik daar heeeeeel blij mee, want dan hoef ik niet te koukleumen. In de zaal gaat het spel razendsnel en zullen jullie continue voor 100% alert moeten zijn – goed schakelen tussen aanval (huisje) en verdediging (dobbelsteen). En LAAG zitten, met sticks plat op de grond.