maandag 6 februari 2012

Berichtje van de coach (17) - Zaalhockey; Muiderberg MD1 en Huizen MD4

Lieve meiden,

Afgelopen zondag hebben we de laatste twee wedstrijden van de zaalcompetitie gespeeld, uit in Muiden. Jullie (assistent) coach was de zaal vrolijk voorbij gereden, want deze leek van buiten meer op een manege dan een hockey-hal en ook van binnen viel de zaal wat tegen, vooral de balken die of heeeeeeel oud waren, of ergens in een schuur door goedwillende vaders gefabriceerd waren. In elk geval bleven ze niet op hun plek liggen en kreeg het spelen via de balk een geheel nieuwe dimensie...

In de hele kleine (en ijskoude!) kleedkamer hielden we de voorbespreking. De belangrijkste boodschap was dat Florianne en ik hebben genoten van de stijgende lijn in jullie spel en dat jullie veel geleerd hebben. Uiteraard wilden we graag dat jullie het geleerde ook bij deze wedstrijden weer in de praktijk zouden brengen, maar nog belangrijker vonden we dat jullie de laatste wedstrijden met plezier zouden spelen (en natuurlijk met veel inzet en concentratie) en dat jullie hard voor elkaar zouden werken.
In de eerste wedstrijd tegen Muiderberg viel het eerste doelpunt al snel. Anna scoorde uit een strafcorner, die ze eerst hoog op de keeper pushte – maar de keeper hield de bal knap tegen – en vervolgens uit de rebound de goal in wist te pushen.
Even later gaf Julia van links een prachtige voorzet voor de goal langs op Anna, maar helaas hield de keeper vervolgens het schot op goal. Niet getreurd, want er volgde een strafcorner en Anna wist weer te scoren.
Na de eerste wissel stoomde Jeske voortvarend op, met een prachtige actie, naar de goal. Het eerste schot op de goal werd tegengehouden, vanuit de rebound probeerde Jeske het nog een keer, maar helaas, de bal ging er niet in. Er volgde weer een mooie actie met Jeske aan de basis en een prachtige pass op Kristie, maar helaas, ook deze wilde er niet in.
Toen kregen we een strafcorner tegen; Ellis liep uit en hield de bal met een prachtige redding tegen. En zo deed ze dat nog een paar keer; van de 4 strafcorners tegen had Ellis ze allemaal!
De wedstrijd eindigde in een 2-0 winst.
Ondanks de overwinning waren wij niet helemaal tevreden. Er werd slordig gespeeld en jullie lieten je teveel meeslepen door het rommelige spel van Muiderberg. De boodschap tussen de wedstrijden door was dan ook dat jullie je eigen spel moeten blijven spelen – vooral tegen zwakkere tegenstanders.
Toch had ik ook – zoals voor de wedstrijd aangegeven – een aantal mooie passes geturfd: van Nina, Julia, Joyce (2), Jeske, Tessa (2), Brechtje (2) en Anna.


De wedstrijd tegen Huizen verliep heel anders, want al in de eerste 30 seconden wist Huizen een tegen doelpunt te scoren: 0-1. Met een achterstand hadden we dus meteen wat goed te maken. Minka kreeg de eerste mooie kans, maar die ging helaas net naast. Toen volgde er een mooie pass van Julia op Anna, die de gelijkmaker wist te soren: 1-1.
Er volgde al gauw nog een mooie kans: Julia ving een bal op die door Huizen op de cirkel rand werd uitgenomen, liep de cirkel in en schoot op de goal. Maar de keeper wist de bal weer tegen te houden.
Vervolgens wist Huizen ons eigen doel weer te bereiken: 1-2 en wij stonden weer op achterstand.
Uit een strafcorner (rebound) wist Anna gelukkig weer een gelijkmaker te scoren: 2-2.
En toen kwamen we na een wissel eindelijk op een voorsprong: Tessa gaf een mooie pass op Brechtje en Brechtje scoorde: 3-2. Even later gaf Jeske een mooie pass op Brechtje en weer scoorde Brechtje: 4-2.
Maar Huizen liet dit niet op zich zitten en wist een strafcorner te halen. En Huizen had goed opgelet: ze hadden gezien dat Ellis ver uit loopt. De bal werd dan ook naar links afgegeven en Huizen scoorde: 4-3. En even later scoorde Huizen weer: 4-4 en waren we terug bij af.

Dan weet Julia een strafcorner te forceren. Deze ging net in, via een voet van de tegenpartij, maar de scheidsrechter gaf een strafpush. Anna mocht deze nemen en met stalen zenuwen wist ze een mooie goal te scoren: 5-4.
Vervolgens krijgen we weer een strafcorner tegen – Huizen speelde de bal weer slim af, maar gelukkig schieten ze naast.
Er volgde een hele mooie actie met Brechtje aan de basis – Tessa liep snel de cirkel in, en kreeg de bal op de kop aangespeeld. Helaas ging de bal op de paal, maar we kregen uiteindelijk wel een strafcorner. Ook die wilde er niet in, maar eindigde naast de goal.
Huizen nam de bal uit; Tessa hield de bal en schoot op de goal, maar deze werd gestopt door de keeper.


Dan weer een uitstekende blok van Tessa bij het uitnemen van de bal door Huizen, die inmiddels met een vliegende keep waren gaan spelen; Tessa passte op Brechtje en Brechtje scoorde: 6-4.
Nog een mooie pass van Jeske op Brechtje, die de bal in schoot, maar helaas heeft de scheids (terecht) al gefloten, want de pass was hoog.


Het was een hele spannende wedstrijd, die jullie soms onnodig spanned maakten. Beide coaches hadden last van een verhoogde bloeddruk...
Ik heb mooie passes geturft van Julia en Dilara, en vooral van het trio Jeske, Brechtje en Tessa die vleugels hadden en elkaar buitengewoon goed wisten te vinden in deze wedstrijd.

Dames, jullie hebben gedaan wat jullie moesten doen: twee wedstrijden winnen. Nu is het afwachten wat Barneveld en Gooische volgende week gaan doen. Barneveld heeft dit weekend 3 punten laten liggen door van Gooische te verliezen en Gooische heeft (helaas) 2 maal gewonnen. Gooische heeft 21 punten en Barneveld 20; beiden teams zullen de druk voelen dat ze (liefst) twee maal moeten winnen om een kampioenschap veilig te stellen. Hopelijk is die druk teveel en gaat ze dat niet lukken.... maar we zullen zien...

De stand in de poule:

















Groeten, ook namens Florianne,

De assistent Coach.